Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1,5 teáskanál só
- 15 dkg margarin
- 15 dkg zsír
- 2 tojássárga
- 2 evőkanál tejföl
- 20+10 dkg reszelt sajt
Így készült:
A lisztet a sóval elvegyítettem, majd elmorzsoltam a margarinnal és zsírral. 20 dkg reszelt sajt, a tojássárgák és tejföl hozzáadásával kemény tésztát gyúrtam belőle.
Enyhén lisztezett deszkán vékonyra nyújtottam, korongokat szaggattam belőle, tepsibe pakoltam. Megszórtam reszelt sajttal.
180 fokos sütőben világosra sütöttem őket.
Finoman ropogósak lettek. Akár sokáig is elállna, ha maradna belőle.
A hozzá felhasznált sajt kemény, lyukas volt, nem emlékszem a nevére. De mindegy is, bármilyen reszelésre alkalmas sajttal finom lehet.
A tejföl mennyiségét lehet emelni, ha nem állna össze a tészta. Nekem elegendő volt két púpozott evőkanállal, némi győzködésre összeállt a tészta. Mivel nincs benne semmi fújtató, nem nőnek meg, így a tepsibe lehet egész közel pakolni egymáshoz. Három nagy tepsivel lett a 60 dkg lisztből, tehát elég kiadós. Megyek is pár darabért, billentyűzgetés közben elrágcsálom! :-)
szeretem olvasni a recepteket is ,minden mást is!! VFné.
VálaszTörlésKedves VFné, ennek nagyon örülök! :-) További kellemes olvasgatást és sütögetést kívánok! Gerdi
Törlés