Hozzávalók:
A piskótához:
- 7 tojás
- csipet só
- 6 evőkanál cukor
- 1 evőkanál méz
- 7 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor
A krémhez:
- 6 dl tej
- 6 evőkanál gríz
- 2 evőkanál cukor + 18 dkg
- 25 dkg vaj
- + baracklekvár
Így készült:
Először is a tejből, grízből, 2 evőkanál cukorból tejbegrízt főztem.
A piskótához a tojásokat szétválasztottam. A fehérjéket előbb a csipet sóval, majd a cukorral felvertem, végül belekerült a méz is. A sárgákat is belevegyítettem, majd kanalanként hozzákevertem a lisztet, közben a sütőport is belekerült.
A masszát papírral bélelt tepsibe (28×32 cm-es) simítottam, 180 fokon pirulásig, illetve tűpróbáig sütöttem. A tepsibe hagytam kihűlni.
Mikor kihűlt, lehúztam róla a papírt, s kettévágtam.
A vajat elkevertem a cukorral, majd kanalanként a közben kihűlt tejbegrízzel.
A piskóta mindkét vágott felét lekentem savanykás baracklekvárral. Egyikre rákentem a krémet, másikkal beborítottam úgy, hogy a lekváros fele kerüljön a krémre.
Akár azonnal is szeletelhető.
Nem mostanság készült ez a süti. Rengeteg "tartalék" van, de most ezt részesítettem előnyben, mert ezt igencsak szerettem.
Ezt én is imádnám!!! :)
VálaszTörlés:-) Aki a mézes krémest szereti -márpedig ki ne szeretné- ezt is fogja! :-)
TörlésEz is nagyon finom lehetett! És gyere majd sűrűbben, már hiányoltalak :-)
VálaszTörlésKöszönöm, Katalin, az volt! :-) Szeretnék sűrűbben jönni, de valahogy nem tudom összespórolni az időt a blogra... De megpróbálok, csak mert hiányoltál! :-)
TörlésCsodásan néz ki! Én is szeretném! :)
VálaszTörlésKöszönöm, Vanilin! :-)
Törlés