Andi receptje volt az ötletadó, de "kissé" átírtam. Macerásnak véltem külön-külön meggyúrni a lapokat, így egyben készültek, s kétharmadába kakaó került. A tölteléken is változtattam, de itt csak az arányokon. Így is finom lett, érdekes módon első harapásra zserbó ízű, de aztán már a túró íze lesz az uralkodóbb. Mutatós is, meg finom is, megéri rászánni az időt! :-)
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 12,5 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 2-3 evőkanál tejföl
- 1 tojás
- 1 evőkanál kakaó
A töltelékhez:
- 10 dkg darált dió+2 evőkanál cukor
- fél üveg sárgabaracklekvár
- 50 dkg túró
- 15 dkg cukor
- 3 evőkanál gríz
- 3 tojás fehérje
- csipet só
- 1 citrom lereszelt héja
- 2 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál olaj
Így készült:
A tésztához valókat a kakaó kivételével összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapjunk.
Harmadát kivettem, a többihez hozzágyúrtam a kakaót és még pici tejfölt. Két részre vettem.
A világos tésztát kinyújtottam, tepsibe tettem. Lekentem a lekvárral és megszórtam a cukorral elkevert dióval.
Kinyújtottam egy kakaós lapot, ráborítottam a dióra.
A túrótöltelékhez elkevertem a túrót a cukorral, citromhéjjal, vaníliával, grízzel, végül belevegyítettem a csipet sóval felvert fehérjéket.
Ráborítottam a kakaós lapot, majd a túrótöltelékre került a második kakaós lap.
180 fokos sütőben sütöttem.
Mikor kihűlt, bevontam a gőz fölött felolvasztott, olajjal elkevert csokival.
Dermedés után szeleteltem.
Nem a leggyorsabban elkészülő süti, az tény, de tényleg finom. Ünnepekre is merem ajánlani, biztos sikere lenne zserbórajongók körében.
Ez a süti az én listámon is szerepel, remélem egyszer nálam is elkészül. A tiéd nagyon szép és csábító lett!
VálaszTörlésKöszönöm, Vanilin! Érdemes elkészíteni, ez is finom, mint minden túrós süti! :-)
TörlésNálam is várólistára kerül ez a süti, hiszen a diós, mákos zserbót nagyon szeretjük. Túrósról még most hallok először, de igen jól "fest", biztos vagyok benne, hogy szertni fogjuk! :D
VálaszTörlésMarisz, biztosan ízleni fog Nektek is! Érdekes módon a hagyományos diós zserbó nálunk nem a legkelendőbb, a mákos inkább. De ez még annál is sikeresebb volt!
Törlés