Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- csipet só
- 1 sütőpor
- 20 dkg zsír
- 10 dkg cukor
- 2 tojás
- 2-3 evőkanál tejföl
- lekvár, többféle
Így készült:
A lisztet, sót, cukrot, sütőport elmorzsoltam a zsírral. Hozzáadtam a tojásokat és 1 evőkanál tejfölt. Összegyúrtam, s közben annyi tejfölt adtam hozzá, hogy ne túl kemény, könnyen gyúrható tésztát kapjak.
A tésztát 4 részre osztottam. Mindegyiket sorra tepsi méretűre nyújtottam (28×32 cm-es tepsi).
Az első lapot kikent tepsibe tettem. Lekentem lekvárral. Erre került a második lap, újra lekvár, megint lap, lekvár, s az utolsó lappal beborítottam.
180 fokos sütőben addig sült, míg a teteje szépen megpirult.
Legalább négyféle lekvár van benne, de az is lehet, hogy öt. Köztük szilva, málna-ribizli, meggy, sárgabarack. Próbáltam nem túl vékonyan kenni, helyenként mégis mintha eltűnt volna a lekvár. Valahol mégis ott van! 😃
Finom lehetett a sokféle lekvárral! Én is így szoktam járni, hogy "eltűnik" a sütiből a lekvár :-) Főleg 1-2 nap után az Ischlerből és az összeragasztott linzerekből :-)
VálaszTörlésKatalin, az volt! :-) Valóban, a linzerek is képesek eltüntetni a lekvárt!
Törlés