Krémes kókuszos süti

Vannak emberek, akik nevetnek a félresikerült dolgokon, vannak, akik szerencsétlennek érzik magukat tőle. Vannak, akiket harcra serkent, másokat letör a sikertelenség. Nos, Sógorom a második kategória. Sokszor nevetve meséli, de azért rágódik rajta és tele van aggodalommal. Én egyáltalán nem nevezném pechesnek, szerencsétlenebbnek, mint az átlag, hisz mindenkinél beüt előbb-utóbb valami, csak hogy érezzük, hogy élünk. Nálunk sincs ez másképp... Csak mindenki másképp éli meg. Most mégis az- ugyanis házfelújítás vége fele csúnyán kificamította a bokáját, ráadásul nem is munka közben, hanem csak egy reggeli kapkodós  rossz mozdulat volt... S egy hónapos pihenésre ítélték.
Hogy kissé elviselhetőbbé tegyük kényszerpihenőjét, meglátogattuk. Igaz, nem csak miatta mentünk, halottak napján mindig náluk vagyunk, együtt megyünk ki a temetőbe. S hogy még jobb kedvre derítsem, kókuszos sütit is sütöttem Neki, mert szereti.

Hozzávalók:
A lapokhoz:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 1 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • 2-3 evőkanál kakaó
A töltelékhez:
  • 4-5 evőkanál savanykás lekvár
  • 6 tojásfehérje
  • csipet só
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 1 evőkanál rétesliszt
  • 1 dl tej
A krémhez:
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 7 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
+ 3-4 kocka csoki reszelve a tetejére

Így készült:
A lapokat gyúrtam meg előbb: a lisztet, sütőport, cukrot, kakaót tálba tettem, elmorzsoltam a zsírral. Hozzáadtam a tojást, és annyi tejföllel összegyúrtam, hogy ne túl kemény tésztát kapjak.
A töltelékhez felvertem a fehérjéket a sóval, majd a cukorral, jó keményre. Hozzákevertem a kókuszreszeléket és lisztet, végül több részletben, óvatos mozdulatokkal a tejet.
A tésztát két részre osztottam. Az egyiket tepsibe tettem, lekentem a lekvárral, ráborítottam a kókuszos habot, s befedtem a másik kinyújtott lappal.
180 fokos sütőben sütöttem.
A krémhez a pudingporokat elkevertem előbb kevés tejjel, majd a többi tejet is hozzákevertem. Belekerült a két vaníliás cukor is. Állandóan kavargatva sűrűre főztem.
Kihűlés közben sűrűn megkavartam. Közben a puha vajat is elkevertem a cukorral és kanalanként hozzákevertem a kihűlt pudingot.
A kész krémet a kihűlt sütemény tetejére kentem.
A tetejére csokit reszeltem.


Sütöttem már valamikor ezt a sütit, valahol fotó is van róla. 
Az eredeti receptben a tojások sárgája is a krémbe kerül- nálam ez azért maradt ki, mert megint volt maradék tojásfehérjém. 
(Bocsi, Ö., hogy kibeszéltelek, de mi már ilyennek szeretünk! :-) )

Előkerült a régebben készült fotó erről a sütiről:



2 megjegyzés:

  1. Sógorodnak jobbulást kívánok! Ezzel a finom sütivel biztos meglesz... Jó kis krémes-habos szeletet sütöttél, és az őszi háttered is nagyon illik hozzá.

    Játék van nálam, ha van kedved hozzá gyere játszani, szeretettel várlak:
    https://katalin-konyha.blogspot.com/2018/11/8-eves-blogom-jatekkal-fozzunk.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Katalin! Sógorom nevében is, átadom neki! :-)
      Köszönöm a játékra invitálást is! Megnézem rögvest, de ígéretet nem merek tenni...

      Törlés

Pisztáciás- erdei gyümölcsös torta

 Ha már tortáknál tartunk, itt a legutóbbi is, ami csak néhány hete készült. Nem csak Leányzónk, Fiúnk is öregszik: Ő már 26 lett. Utánaszám...