2018. november 23., péntek

Rácsos diós-lekváros linzer

Ez a süti már karácsonyi ízvilágúra sikeredett, szerintem a fahéjnak köszönhetően.
Évek óta az a tapasztalat, hogy alig kezdődik el november, azon vesszük észre, hogy már nyakunkon az ünnep. Nagyon szalad ilyenkor az idő. Sok a tennivaló, sűrű a program, állandóan tervezni-szervezkedni kell, munkahelyen és itthon is. Végül a készülődésre marad a legkevesebb idő, mégis annyira szeretem ezt az ünnepet. És évek óta először most várom is.

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg darált dió
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • fél teáskanál fahéj
  • csipet só
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 egész tojás+1 sárgája
  • 1 nagy üveg lekvár (most eper, de barack, szilva is lehet)
Így készült:
A lisztet, diót, sót, cukrot, fahéjat, szódabikarbónát tálba mértem, elmorzsoltam a margarinnal, majd a tojás hozzáadásával összegyúrtam.
Kétharmad részét  kinyújtottam, tepsibe tettem, vastagon lekentem lekvárral. A maradékot is kinyújtottam, csíkokra vágtam és berácsoztam vele a tetejét.
180 fokon készre sütöttem.

Egyszerű, régimódi süti, de finom. Nem kell mindig túlragozni... 
S miért is ne készülne ilyen karácsonyra? Főleg, mert lényegesen tovább eláll, mint krémes-habos társai.




2 megjegyzés:

  1. Finom lehet a fahéjjal! Szépen berácsoztad, úgyhogy tényleg mehetne máris az ünnepi asztalra :-) Valóban nagyon gyorsan szaladnak a napok, hetek....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :-) Régebb nem rajongtam a hasonló sütikért. De egyre inkább szeretem őket. Ez is ízlett! :-)
      Már csak egy hónap... S megint karácsony, aztán év vége, s 2019-et írunk.

      Törlés