Ezúttal palacsintába töltöttem- nem először-, így tudom, hogy mindenki szereti. Ez egyike azon recepteknek, amelyek hirtelen felindulásból születtek, s meg is maradtak az "étlapon".
- 50 dkg darált hús
- 1 nagy fej hagyma
- 2-3 evőkanál olaj
- só
- bors, paprika
- kevés morzsolt bazsalikom, oregánó
- 2 dl sűrű paradicsomlé
- 8 darab sós, vastagabbra sütött palacsinta
- 10-15 dkg reszelt sajt
- 3 dl tejföl
Így készült:
A hagymát apróra vágtam, az olajon megpároltam.
Hozzáadtam a darált húst, sóztam s morzsásra pároltam. Hozzáadtam a többi fűszert- borsot, paprikát, oregánót, bazsalikomot, végül a paradicsomot s 2-3 perc alatt összefőztem.
Kisütöttem a palacsintákat.
Mindegyik közepére púpozott evőkanál húst tettem, s becsomagoltam: két szemben lévő szélét ráhajtottam, majd a másik két szemben lévőt. Vékonyan kiolajozott tepsibe tettem úgy, hogy a hajtás kerüljön az aljára. 10 palacsintacsomag lett.
Megszórtam a reszelt sajttal, tetejét lekentem tejföllel s előmelegített sütőben 190 fokon addig sült,míg a teteje enyhén megpirult.
Korábban hosszúkásra töltöttem, mint általában a palacsintát, most ennyi újítást eszközöltem. Ez persze csak a küllemén változtat, ezúttal is finom volt.
Palacsintareceptet nem írtam, mindenki a maga módján készíti. Ugyanúgy készült, mint máskor, csak nagy csipet sót tettem bele, cukrot nem, s vastagabbra sütöttem, hogy legyen mit harapni a húshoz. 😉
Nagyon jó lett ez az újításod is :-) Már annyi ötletes saját recepted van, hogy akár ki is adhatnád :-) Ezt nem csak viccből írom, tényleg érdekes és kellemes érzés lenne nyomtatásban is látni, nem?.....
VálaszTörlésKatalin, köszönöm szépen, kedves vagy! De ez még sosem jutott eszembe. A szöveggel még csak-csak elboldogulnék, de egy fotóst kéne alkalmaznom! :D
TörlésNagyon jól hangzik, olyan mint a hortobágyi de mégsem az finom lehet!
VálaszTörlésKöszönöm, Éva! Valóban hasonló, csak más a fűszerezés. Ez is finom, az is.
Törlés