2018. november 24., szombat

Lenmagos sós rúd

Pontosan egy hónap van karácsonyig. Próbálom kitalálni, minek tudható be, hogy idén máris várom a karácsonyt. De nem jöttem rá... Pedig bevetném a módszert a következő években is! 😉 Már tervezgetek, rendezgetek, recepteket gyűjtögetek.
Most pont egy sós süti van soron, de hát az is kell az ünnepekre, legalábbis nálunk biztosan lesz.
Ez egy újabb sikeres, napokig roppanós-omlós, sós rúd.
A sokat sütős-főzős hétvégén készült, amiből kéthetente kijut, mikor itthon van Fiam.



Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt (fele rétesliszt)
  • 2 teáskanál só
  • 30 dkg zsír
  • 10 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál lenmag
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2-3 dl joghurt
Így készült:
A lisztet, sót, sütőport elmorzsoltam a margarinnal, majd a lenmag, sajt és tojás is belekerült, és miközben gyúrtam, fokozatosan annyi joghurt, hogy összeálljon a tészta. 
A meggyúrt tésztát egy órányit pihentettem.
Enyhén lisztezett deszkán kinyújtottam, hosszú csíkokat szabtam belőle.
Tepsibe pakoltam, 180 fokon szép pirosra sütöttem.
3 nagy tepsivel lett. Amelyik kicsit sötétebbre sült, az roppanósabb, finomabb lett.


2 megjegyzés:

  1. De jó, egy újabb finom sós rágcsálnivaló :-) Örülök hogy mostanában sűrűn látni nálad finomságokat, szeretem nézegetni a blogodat :-)
    Nagyon tetszik a terítőd és a kerámiáid is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, Katalin! Ennek igazán örülök! :-)
      A terítőt Anyukám varrta. Így nagy becsben tartom.

      Törlés