A csigák:
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta (50 dkg)
- 4-5 evőkanál cukor
- 1 evőkanál kakaó
- csapott evőkanál instant kávé
Így készült:
A felengedett leveles tésztát hosszúkás téglalap alakúra nyújtottam. Megszórtam a cukor, kakaó, kávé keverékével. Feltekertem, ujjnyi szeletekre vágtam, előmelegített sütőben kisütöttem.
Én sütöttem, a fotókat Gergő készítette:-) Az elfogyasztásban viszont mindenki részt vett.
A meggyes kosárkák:
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 1 tojássárga
- 1 evőkanál cukor
- 1 kis üveg meggydzsem
A felengedett leveles tésztát kinyújtottam, négyzetekre vágtam. Úgy emlékszem, 12 darab lett belőle. A négyzeteket összehajtottam így:
Két szélétől úgy 1-1,5 cm-re bevágtam, de a háromszög csúcsánál maradjon egyben. Kihajtottam:
A levágott szélt az ellenkező oldalra hajtottam, kissé hozzányomkodtam a tészta széléhez. A másik felével is ugyanígy jártam el:
A tésztaszéleket megkentem tojássárgával, megszórtam kristálycukorral. Előmelegített sütőben kisütöttem. Sülés után 1-1 kanál meggydzsemet tettem a kosárkák közepére. Volt, amelyik közepe felpúposodott, azt lenyomkodtam, s csakazértis megtöltöttem.
Mindkettő finom volt, de a kosárkák készítését jobban élveztem. Kelt tésztából is érdemes lenne elkészíteni; töltelékkel együtt is süthető. Ha kipróbáltam, azt is megmutatom!
Nagyon guszta és finom mind a kettő, de ez a kosárka nagyon érdekes. Jó hogy lefotóztad mert nem hiszem hogy megértettem volna elsőre. Finom lehetett nagyon!
VálaszTörlésKöszönöm, Éva! Az újságban is voltak fázisfotók, úgy jöttem rá én is. Mindkettő finom volt, arról, hogy melyik a finomabb, eltérőek voltak a vélemények:-)
TörlésMmmmmm nagyon finom!!!
VálaszTörlésSzia Gerdi!
Szia, Any!
TörlésFinom bizony, sajnos csak volt:-)
Tényleg nagyon mutatósak a kosárkák, látom, már tovább is gondoltad! :)
VálaszTörlésHankka, köszi! Gondolni gondoltam, csak azt nem tudom, mikor valósítom meg!
TörlésNagyon guszták! El is képzeltem hájastésztából is!
VálaszTörlésHajni, köszönöm! Hájas tészta... de szerettem, de soha nem készítettem. Még szebb lenne belőle, mert az olyan szép magasra nő!
TörlésValóban különlegesek a kosárkáid, már láttam hasonlót a franciáknál.
VálaszTörlésMárti, köszönöm!
TörlésDe jó hajtogatás :-)
VálaszTörlésValóban az, Anazar, szeretem azt, ami másabb a megszokottnál.
TörlésNekem a mokkás csiga is jöhetne... De a kosárkák valóban nagyon mutatósak. :)
VálaszTörlésGabriella, a gyerekek is a csigára jártak rá:-)
TörlésMindkettő jöhetne...:)
VálaszTörlésLilla, még jó, hogy Te nem válogatsz:-)
Törlés