Reméltem, hogy ezúttal sikerül tartani a lépést, de már megint többet sütöttem, mint amennyi időm s energiám volt a számítógép előtt ülni. Ez a süti még a múlt hét előtti szülinapi zsúrra készült, de abból legalább az utolsó:-)
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 25 dkg margarin
- 2 kiskanál só
- 3,5 dkg élesztő
- 4 dl tej
- 1 kiskanál cukor
- 2 tojás
- virsli (22-25 db.)
- mustár
- ketchup
- reszelt sajt
Így készült:
A tej felét megmelegítettem, elkevertem benne a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt, hagytam felfutni.
A lisztben elkevertem a sót, elmorzsoltam benne a margarint. Hozzáadtam a tojást, élesztős tejet, s még annyi tejet, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Nekem még 2 dl kellett. Megdagasztottam.
Letakarva megkelesztettem, kb. egy óra alatt.
A virsliket kettévágtam.
Két részre osztottam a tésztát. Enyhén lisztezett deszkán egyik részt kinyújtottam, tenyérnyi négyzetekre vágtam. Keresztben 1-1 csík ketchupot nyomtam rá, ráhelyeztem 1-1 darab virslit, s a két szemben lévő sarkot felhajtottam, a felsőt kissé oda is nyomtam, hogy ne nyíljon szét sülés közben. Tepsibe helyeztem, kevés reszelt sajtot szórtam mindegyikre.
Előmelegített sütőben pirosra sütöttem.
A tészta második felét szintén kinyújtottam, ezekre mustárt tettem, egyébként ugyanúgy jártam el velük.
A gyerekseregnek nagyon ízlett, jóízűen falatoztak belőle. A mustáros nekem is ínyemre való volt, a ketchupost meg sem kóstoltam, az nem az én műfajom.
Tündér vagy. Ebbőn nagyon szívesen jóllaknék :) Nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésMartinelli, Te is:-) Köszönöm szépen!
TörlésNekem is nagyon bejön! Szeretem a virslis finomságokat. Bekapnék párat:)
VálaszTörlésEmi, köszönöm! Virtuálisan megkínállak, jó étvágyat:-)
TörlésÓ, de kis helyesek. Nagyon tetszik, recept mentve :)
VálaszTörlésAdél, köszönöm! Örülök, hogy tetszik:-)
TörlésJó sok mindent sütöttél a zsúrra:) Nekem is a mustáros ízlene jobban:) Nagyonaranyosak ilyen piciben:)
VálaszTörlésTrollanyu, igyekeztem:-) Én az a fajta vagyok, aki folyton aggódik, hogy nem lesz elég a kaja, így inkább többet készítek.
TörlésTe aztán jól belelendültél a sütésbe a gyereksereg részére! :) Egyébként nagyon szépek, formásak ezek a papucsok, nagyon-nagyon tetszik nálad, mert enyhén világosra van megsütve, és én az ilyen jellegű sütiket "világosan" szeretem (a család többi tagja meg picit pirultabban:). Láttam már valahol ilyen virslis papucsokat, igazán tetszik az ötlet.
VálaszTörlésGabriella, köszönöm! Vannak sütik, amelyek jobban megsütve ízlenek, mondjuk a pogácsák. De a kelt tészták többsége száraz lesz, így világosabbra hagyom.
TörlésNagyon jól néznek ki a papucskák...:) Imádom az ilyen jellegű finomságokat...:)
VálaszTörlésLilla, köszönöm!
TörlésNagyon guszták, nagyon szeretem az ilyen virslis finomságokat!
VálaszTörlésKöszönöm, Viki! Nálunk inkább a gyerekek szeretik, a kedvükért szokott készülni. De azért én is eszem belőle:-)
TörlésGuszta, jó kis vendégváró finomság. Gondolom, gyorsan kapkodták :)
VálaszTörlésKatalin, köszönöm! Bizony, kelendő volt:-)
TörlésNagyon tetszik, szerintem nálunk is kelendő lenne, a mustáros és a ketchupos verzió is! :)
VálaszTörlésHankka, örülök, hogy tetszik! A ketchupost nem kóstoltam, de a gyerekek azt is szerették, így merem ajánlani:-)
TörlésNekem is süthetnél egy tepsivel, imádnám! Én pont fordítva vagyok, nincs mit hoznom, ezért állandóan agyalok mit süssek, főzzek a blogra! :DDD
VálaszTörlésBarbi, csak szólnod kell:-) Ha gondolod, blogolni valóval is szolgálhatok, nálam csak gyűl és gyűl, főleg így, hogy kerek hétig hanyagolom az írást.
TörlésMielőtt sütsz még egy tepsi ilyen papucsokat (és szétosztod a rajongók között), kukk be Hajnalkához:
VálaszTörléshttp://eveskozben.blogspot.com/2012/05/hangulatjavito-erdelyi-konyha.html
4Gyerek, köszönöm szépen az értesítést, már be is néztem:-) Érdemes volt!
TörlésFinomságos házi papucsok! :)
VálaszTörlésÉrdemes volt babrálni vele, mert nagyon finom harapnivaló lett!!! A mustárhoz kevertem egy kis mézet, hogy pikánsabb legyen. Idén már nem ;) , de jövőre blogra kerül :D Boldog Újévet az egész családnak!!!!
VálaszTörlésVicuska, örülök, hogy megsütötted, hát még, hogy ízlett is!
TörlésÉn mustárosan szeretem a virslit, csakis Hédi meg ketchuppal. Kis mézzel megbolondítva még finomabb lehet!
Boldog új évet kívánok Nektek is!