Virslis papucsok

Reméltem, hogy ezúttal sikerül tartani a lépést, de már megint többet sütöttem, mint amennyi időm s energiám volt a számítógép előtt ülni. Ez a süti még a múlt hét előtti szülinapi zsúrra készült, de abból legalább az utolsó:-)
Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 kiskanál só
  • 3,5 dkg élesztő
  • 4 dl tej
  • 1 kiskanál cukor
  • 2 tojás
  • virsli (22-25 db.)
  • mustár
  •  ketchup
  • reszelt sajt
Így készült:
A tej felét megmelegítettem, elkevertem benne a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt, hagytam felfutni.
A lisztben elkevertem a sót, elmorzsoltam benne a margarint. Hozzáadtam a tojást, élesztős tejet, s még annyi tejet, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Nekem még 2 dl kellett. Megdagasztottam.
Letakarva megkelesztettem, kb. egy óra alatt.
A virsliket kettévágtam. 
Két részre osztottam a tésztát. Enyhén lisztezett deszkán egyik részt kinyújtottam, tenyérnyi négyzetekre vágtam. Keresztben 1-1 csík ketchupot nyomtam rá, ráhelyeztem 1-1 darab virslit, s a két szemben lévő sarkot felhajtottam, a felsőt kissé oda is nyomtam, hogy ne nyíljon szét sülés közben. Tepsibe helyeztem, kevés reszelt sajtot szórtam mindegyikre.
Előmelegített sütőben pirosra sütöttem.
A tészta második felét szintén kinyújtottam, ezekre mustárt tettem, egyébként ugyanúgy jártam el velük.
A gyerekseregnek nagyon ízlett, jóízűen falatoztak belőle. A mustáros nekem is ínyemre való volt, a ketchupost meg sem kóstoltam, az nem az én műfajom. 

25 megjegyzés:

  1. Tündér vagy. Ebbőn nagyon szívesen jóllaknék :) Nagyon jól néz ki!

    VálaszTörlés
  2. Nekem is nagyon bejön! Szeretem a virslis finomságokat. Bekapnék párat:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Emi, köszönöm! Virtuálisan megkínállak, jó étvágyat:-)

      Törlés
  3. Ó, de kis helyesek. Nagyon tetszik, recept mentve :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Adél, köszönöm! Örülök, hogy tetszik:-)

      Törlés
  4. Jó sok mindent sütöttél a zsúrra:) Nekem is a mustáros ízlene jobban:) Nagyonaranyosak ilyen piciben:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Trollanyu, igyekeztem:-) Én az a fajta vagyok, aki folyton aggódik, hogy nem lesz elég a kaja, így inkább többet készítek.

      Törlés
  5. Te aztán jól belelendültél a sütésbe a gyereksereg részére! :) Egyébként nagyon szépek, formásak ezek a papucsok, nagyon-nagyon tetszik nálad, mert enyhén világosra van megsütve, és én az ilyen jellegű sütiket "világosan" szeretem (a család többi tagja meg picit pirultabban:). Láttam már valahol ilyen virslis papucsokat, igazán tetszik az ötlet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gabriella, köszönöm! Vannak sütik, amelyek jobban megsütve ízlenek, mondjuk a pogácsák. De a kelt tészták többsége száraz lesz, így világosabbra hagyom.

      Törlés
  6. Nagyon jól néznek ki a papucskák...:) Imádom az ilyen jellegű finomságokat...:)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon guszták, nagyon szeretem az ilyen virslis finomságokat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Viki! Nálunk inkább a gyerekek szeretik, a kedvükért szokott készülni. De azért én is eszem belőle:-)

      Törlés
  8. Guszta, jó kis vendégváró finomság. Gondolom, gyorsan kapkodták :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Katalin, köszönöm! Bizony, kelendő volt:-)

      Törlés
  9. Nagyon tetszik, szerintem nálunk is kelendő lenne, a mustáros és a ketchupos verzió is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hankka, örülök, hogy tetszik! A ketchupost nem kóstoltam, de a gyerekek azt is szerették, így merem ajánlani:-)

      Törlés
  10. Nekem is süthetnél egy tepsivel, imádnám! Én pont fordítva vagyok, nincs mit hoznom, ezért állandóan agyalok mit süssek, főzzek a blogra! :DDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Barbi, csak szólnod kell:-) Ha gondolod, blogolni valóval is szolgálhatok, nálam csak gyűl és gyűl, főleg így, hogy kerek hétig hanyagolom az írást.

      Törlés
  11. Mielőtt sütsz még egy tepsi ilyen papucsokat (és szétosztod a rajongók között), kukk be Hajnalkához:
    http://eveskozben.blogspot.com/2012/05/hangulatjavito-erdelyi-konyha.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 4Gyerek, köszönöm szépen az értesítést, már be is néztem:-) Érdemes volt!

      Törlés
  12. Érdemes volt babrálni vele, mert nagyon finom harapnivaló lett!!! A mustárhoz kevertem egy kis mézet, hogy pikánsabb legyen. Idén már nem ;) , de jövőre blogra kerül :D Boldog Újévet az egész családnak!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vicuska, örülök, hogy megsütötted, hát még, hogy ízlett is!
      Én mustárosan szeretem a virslit, csakis Hédi meg ketchuppal. Kis mézzel megbolondítva még finomabb lehet!
      Boldog új évet kívánok Nektek is!

      Törlés

Pisztáciás- erdei gyümölcsös torta

 Ha már tortáknál tartunk, itt a legutóbbi is, ami csak néhány hete készült. Nem csak Leányzónk, Fiúnk is öregszik: Ő már 26 lett. Utánaszám...