Málnás krémes

Néhány napja láttam Becca sütis blogján egy nagyon ínycsiklandó krémest. Tudtam, hogy el fogom én is készíteni, de azt nem, hogy ilyen hamar. Férjemnek névnapján krémessel akartam kedveskedni, bár az ő kedvence a hagyományos krémes. De egy zokszava nem volt, mint ahogy a család többi tagjának sem.
Kissé átalakítottam a receptet az itthon fellelhető alapanyagoknak megfelelően. Becca krémese epres, az enyémbe málna került, mert kis falunkban akkor lesz eper, ha már érik a kertben. Málna meg még tanyázik néhány csomaggal a mélyhűtőben, ideje elfogyasztani őket.
Hozzávalók:

  • 1 csomag mélyhűtött leveles tészta (50 dkg)
  • 3 kis pohár epres joghurt
  • 5 evőkanál cukor
  • 20 dkg málna 
  • 1 csomag zselatin (20 g)
  • 1 dl víz
  • 5 dl tejszín
Így készült:
A kiolvasztott leveles tésztát kettévágtam, 2 lapot sütöttem belőle. Egyiket visszahelyeztem a tepsibe, a másikat felszeleteltem.
A zselatint elkevertem 1 dl meleg vízben, hagytam feloldódni, időnként megkeverve.
A joghurtban elkevertem a cukrot. Többet is lehet tenni bele, nekem így is elég édes volt. Hozzáadtam a málnát, úgy fagyosan.
A tejszínt felvertem. A zselatint hozzákevertem a málnás joghurthoz, gyorsan, mert a hideg málnától azonnal meg akart dermedni. Több részletben belekevertem a tejszínt.
A krémet a tepsiben lévő lapra öntöttem. Ráraktam a másik, felszeletelt lapot. Hideg helyre tettem.
2 óra múlva ettük is, de addigra szépen megdermedt.
Becca, köszi az ötletet! Nagyon finom volt, vacsora után mindenki megevett 1-1 termetes szeletes. Férjem még repetázott is:-)

8 megjegyzés:

  1. De nagyon guszta lett a Tiéd is! Elfogom én is készíteni, majd valamikor mert láttam és nagyon tetszik nekem is! Nagyon finom lehetett a málnával is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva, köszönöm! Finom bizony! Érdemes elkészíteni, mert sokkal egyszerűbb, mint az igazi krémes, s csak úgy eteti magát.

      Törlés
  2. Tetemes szelet ide vagy oda én tuti repetáztam volna, pedig nő vagyok!! :) Ez valami irtó finom lehet, csak apa meg ne lássa! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Barbi, ha előtte nem laktam volna jól, nekem is lecsúszott volna a második szelet is:-) Most simán megenném...

      Törlés
  3. Gyönyörű és milyen finom lehet:) Egy termetes szelet nálamis simán lecsúszna, bármikor:) El tudom képzelni más gyümölcsökkel is, mentem az ötletet:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Trollanyu! Gergő máris bedobta a banán ötletét:-) Őszibarackra is gondoltam eper híján, végül a málna mellett döntöttem. Mindenképpen csak finom lehet!

      Törlés
  4. Hmmm... nagyon tetszik, szívesen vettem volna belőle egy "termetes szeletet" én is! :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gabriella, köszönöm! Nem lehet elég termetes az a szelet, ami ebből egyszerre elfogy:-)

      Törlés

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...