Fotó nem is készült róla, csak kisülés után a tepsiben, majd egy másik a többi süti társaságában:
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 1 evőkanál porcukor
- 1 tojás
- csipet só
- fél csomag sütőpor
A korongokra:
- 4 tojás fehérje
- 25 dkg cukor
- sárgabaracklekvár
Így készült:
A lisztet elmorzsoltam a margarinnal, majd a többi hozzávalóval tésztává gyúrtam.
1-2 órát pihentettem.
Enyhén lisztezett deszkán vékonyra nyújtottam, közepes pogácsaszaggatóval korongokat szaggattam belőle.
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá vertem.
Habzsákba szedtem, a korongokra koszorút nyomtam, közepére 1-1 teáskanálnyi lekvárt tettem.
175 fokos sütőben addig sütöttem, míg a hab enyhén színeződni kezdett.
A habos is finom lett, de nekem a lekváros kiflicskék lettek a kedvenceim. Holnap azzal folytatom:-)
De szorgalmas voltál! Egyik szebb mint a másik :-) A korongok különösen tetszenek :-)
VálaszTörlésKöszönöm, Katalin!
TörlésNagyon jól néz ki! Mennyi finom süti!
VálaszTörlésVicuska, köszönöm!
Törlés