A családban nagy sikere volt, ott is elfogyott a tányérról.
Hozzávalók:
A lapokhoz:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 1 tojás
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál kakaó
- 1 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 1 liter tej
- 12 evőkanál cukor
- 1 nagy doboz tejföl (450 g)
Így készült:
A tésztához valókat összegyúrtam. Tejföl nem kellett volna az eredeti recept szerint, de nagyon morzsálódós volt a tészta, csak így akart összeállni.
1-2 órát pihentettem.
A töltelékhez a tej nagy részét a cukorral főni tettem, majd a többi tejjel elkevert pudingpor hozzáadásával sűrűre főztem. Még melegen hozzákevertem a tejfölt.
A tésztát 2 részre osztottam. Tepsi méretűre nyújtottam mindkettőt. Egyiket tepsibe tettem (előtte papírral béleltem ki), ráöntöttem a már nem forró tölteléket, a másik kinyújtott lappal befedtem.
180 fokra előmelegített sütőben kisütöttem.
(Recept forrása: Receptözön, 2014/6.)
A barna lapok esetében mindig gondban vagyok, mikor van megsülve. A világosak pirulása elárulja, hogy kész van-e, de ez a kakaós lapokon nem látszik. Így meg szoktam nyomogatni a tészta tetejét, s ha már nem lágy, késznek nyilvánítom.
A süti kihűlés után szeletelhető, melegen még meglehetősen lágy benne a töltelék.
S közben kiderült, hogy nem igaz, hogy nem sütöttem még ilyen sütit. Miközben írtam a bejegyzést, sejlett fel bennem egy tavalyi sütemény, ami nagyon hasonló. Csak éppen rózsaszín a közepe. De ebben több a töltelék, s előző alkalommal biztos nem hallottam annyiszor, hogy "nagyon finom ez a süti":-)
Nagyon jól néz ki! Ezt nekem is ki kell próbálnom! :)
VálaszTörlésNagyon finom lehet, guszta! Jó nagy adag lehetett belőle!:)
VálaszTörlésÉn még nem találkoztam ezzel a sütivel, nekem újdonság. :) Nagyon-nagyon guszta, el is hiszem, hogy gyorsan fogyott! :)
VálaszTörlésNagyon mutatós a süti :) Velem még sehol sem jött szembe ez a sütike, csak most :)
VálaszTörlésDe jól hangzik és néz ki! Én még nem találkoztam hasonlóval sem, tetszik! :)
VálaszTörlésEzt a sütit két éve sütöttem először (én is a Receptözönből, egy 2012. októberi számban is benne volt), azóta már elkészült 1-2-szer - még amellett is, hogy sok újdonságot sütök - ugyanis nagyon finom!!! Imádom!
VálaszTörlésOlyan szép szeletek vannak nálad is.
Ezt a sütit először 2 évvel ezelőtt sütöttem meg (azóta már többször is, mert nagyon finom)! (Én is a Receptözönből, a 2012. októberi számban is benne volt.)
VálaszTörlésNagyon szép szeletek vannak nálad...
Én is így szoktam hivatalosan késszé nyílvánítani :D Érdekes momentum, hogy a tejfel a meleg krémbe kerül. A meleg nem lágyítja túl? Nagyon jól mutat a sütemény!
VálaszTörlésKöszönöm, Vicuska!
TörlésSzépen elkeveredett a tejföl a pudingba, s ha lágy is lett, de nem folyékony. Mire megsült, meg szépen megszilárdult.