Hozzávalók:
- 20 dkg étcsokoládé
- 20 dkg margarin
- 25 dkg cukor
- 3 tojás
- csipet só
- 20 dkg liszt
- 5 dkg kakaó
- fél csomag sütőpor
- 2 evőkanál tejföl
- 2 maréknyi málna
Így készült:
A csokit feldaraboltam, a margarinnal együtt mikróban felolvasztottam. Simára kevertem, majd hozzáadtam a cukrot. Ezzel is elkevertem, majd egyenként beleütöttem a tojásokat. Hozzáadtam a lisztet, kakaót, sót, sütőport, tejfölt, s simára kevertem.
Tepsibe simítottam, tetejére szórtam a málnát, s 175 fokon kb, 25 percig sütöttem. Akkor jó, amikor a teteje már megszilárdul, de enyhén megnyomva érzik, hogy még lágy a belseje.
Még nem tettem sütőport brownie-ba, nem is kellene. De több receptben láttam, hogy kerül bele, hát most kipróbáltam. Nem tett rosszat vele, a szokásosnál puhább lett. A málna savanyúsága is jót tett az édes-csokis íznek. Szeretni való:-)
Una meraviglia, con tutti quei frutti rossi! Finom!
VálaszTörlésAny, köszönöm!
TörlésDe nagyon finom lehet a málnával ! Nagyon guszta! Szép a blogod új háttere!
VálaszTörlésÉva, köszönöm!
TörlésA blog hátterén még dolgoznom kellene, félbehagyott munka:-)
Ha ilyen finomságokat kapnak nálatok a vendégek, akkor bejelentkezem :)
VálaszTörlésCsigabige, szívesen látlak!
TörlésHánymálnybokrod van? De szeretem ezt a gyümölcsöt is! Tavasszal ültettünk 5 vesszőt, pár szemet máe meg is kóstolhattam, de olyan kis aprók lettek. Jó kombináció lett az édes brownie a savanykás málnaszemekkel.
VálaszTörlésVicuska, megszámoltam, 5 bokor van, de ebből négy körül nincs kapálva, ezért nem is hálásak. Egy pedig a veteményes szélén van, az többet terem önmagában, mint az összes többi. Persze csak csipegetni elég, egyszerre 1-2 maréknyit lehet szüretelni róluk. Annyit, hogy megbolondítson például egy brownie-t:-)
Törlés