Valahol láttam sós mogyoróval készült kekszet, de ahelyett, hogy nekiálltam volna receptet keresgélni, alkottam egy másikat. Belekerült, ami általában a kekszekbe. Finom, ropogós lett. Első kóstolásra furcsa volt benne a mogyoró, de csak elsőre. Szívesen rájártam, mint mindig a sós ropogtatni valókra.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 10 dkg tömlős sajt
- 1,5 teáskanál só
- 20 dkg pörkölt, sós mogyoró
- 1 tojás
- 1 evőkanál tejföl
Így készült:
A mogyorót diódarálón ledaráltam.
A liszthez adtam a sót, elmorzsoltam a margarinnal, majd a többi hozzávalóval összegyúrtam. Ha nem állna össze a tészta, még kerülhet bele tejföl.
A tésztát néhány órát kamrában pihentettem.
Pihentetés után kinyújtottam, korongokat szaggattam belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe raktam.
180 fokos sütőben pirulásig sütöttem.
Ha reszelt sajt kerül bele a másik helyett, még finomabb lett volna. A tetejére nem szórtam semmit, pedig a sósakra mindig kerül mag vagy reszelt sajt, de ezúttal a mogyorót akartam hagyni uralkodni.
De jó lehet! A sós mogyorót nagyon szeretem, biztosan ez is ízlene :-)
VálaszTörlésJó is volt, nekem főleg, mert a sós sütit szívesebben eszem, mint az édeset!
TörlésÉrdekesen hangzik, de biztos finom! Kipróbálom :)
VálaszTörlés