2014. június 19., csütörtök

Mogyorós sós keksz

Nincsen buli sós rágcsálni való nélkül:-)
Valahol láttam sós mogyoróval készült kekszet, de ahelyett, hogy nekiálltam volna receptet keresgélni, alkottam egy másikat. Belekerült, ami általában a kekszekbe. Finom, ropogós lett. Első kóstolásra furcsa volt benne a mogyoró, de csak elsőre. Szívesen rájártam, mint mindig a sós ropogtatni valókra.

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg tömlős sajt
  • 1,5 teáskanál só
  • 20 dkg pörkölt, sós mogyoró
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál tejföl
Így készült:
A mogyorót diódarálón ledaráltam.
A liszthez adtam a sót, elmorzsoltam a margarinnal, majd a többi hozzávalóval összegyúrtam. Ha nem állna össze a tészta, még kerülhet bele tejföl.
A tésztát néhány órát kamrában pihentettem.
Pihentetés után kinyújtottam, korongokat szaggattam belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe raktam. 
180 fokos sütőben pirulásig sütöttem.

Ha reszelt sajt kerül bele a másik helyett, még finomabb lett volna. A tetejére nem szórtam semmit, pedig a sósakra mindig kerül mag vagy reszelt sajt, de ezúttal a mogyorót akartam hagyni uralkodni. 

3 megjegyzés:

  1. De jó lehet! A sós mogyorót nagyon szeretem, biztosan ez is ízlene :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó is volt, nekem főleg, mert a sós sütit szívesebben eszem, mint az édeset!

      Törlés
  2. Érdekesen hangzik, de biztos finom! Kipróbálom :)

    VálaszTörlés