Fahéjas-gyömbéres-citromos méz

Tavaly külön-külön kis üvegekbe készült, egybe citrom és gyömbér, másikba fahéj került. Idén beleszórtam mind egy üvegbe, s feltöltöttem mézzel. 
A méz önmagában is csodákra képes, a méz-fahéj keverékének jótékony hatásairól ódákat zengenek. Nem sorolom hatásait, számos helyen lehet olvasni róla. A gyömbér csak tetézheti mindezeket, a citrom meg régóta ismert jótékony hatásairól, no meg a keverék kellemes ízét is fokozza. 
Csak úgy kanalazva is finom, de teába is keverhető. Azt várjuk tőle, hogy megelőzi a megfázásokat, vagy ha mégsem ússzuk meg, segít kilábalni belőle. Szívesebben nyúlok ehhez, mint gyógyszerekhez:-)


Így készült:
Az üveg aljára daraboltam egy darabka megpucolt gyömbért, erre karikáztam egy biocitromot, egy mokkáskanál őrölt fahéjat szórtam rá s felöntöttem mézzel.
Másnapra a méz került alulra s minden más a tetejére. Átkavargattam, egész sötét lett a színe, s fogyasztásra kész:-)
A tavalyi készítmény:

6 megjegyzés:

  1. Milyen jó ötlet! Mi is inkább mézet, teát, hagymát fogyasztunk megfázás ellen, minthogy gyógyszert vegyünk.:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon klassz! Én is azt vallom, hogy a természet patikájánál nincs jobb! :)

    VálaszTörlés
  3. Az a kérdésem, hogy hol kell tárolni? Hűtőben, vagy bárhol tárolva is eláll?

    VálaszTörlés
  4. Az a kérdésem, hogy hűtőben kell-e tárolni? Bárhol tárolva eltartható?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó, hogy rákérdeztél, így be tudok számolni a hosszabb távú eredményről. Nem érdemes belőle sokat készíteni, s lehet, nem árt hűtőben tartani, mert én a konyhaablakban tartottam, s mostanra kesernyés lett, gondolom, a citromhéjtól. A tavalyi kisebb adag volt s hamar elfogyott, a mostani még nem, szerencsére nem voltunk náthásak:-)
      Tehát azt tanácsolnám, kevesebbet készíts, s 1-2 héten belül fogyasszátok el. Frissen egész jóízű:-)












      Törlés

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...