Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 12 dkg kakaó
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
- csapott mokkáskanál gyömbérpor
- 1 citrom lereszelt héja
- 12,5 dkg margarin
- 4 nagy tojás
- porcukor beforgatni
Így készült:
A száraz hozzávalókat, fűszereket tálba tettem, összemorzsoltam a margarinnal. Hozzáütöttem a tojásokat, majd összegyúrtam. Jól gyúrható, de nem túl kemény masszát kaptam.
3-4 órára hűtőbe tettem.
Kivéve kisebb diónyi gombócokat hengergettem belőle, porcukorba forgattam mindegyiket. Nem túl közel egymáshoz tepsibe rakosgattam.
180 fokon 15 percig sütöttem. Addig, amíg a tetejét megnyomva kemény volt. Sülés közben szépen kirepedeztek.
(Recept forrása: Receptözön, 2013/6.)
A recept nem írt cukrot a sütibe. Szerintem kifelejtették, a sok kakaót a külsején lévő porcukor csupán nem édesítené meg. Én ezért tettem a tésztába is cukrot, de kellett is. Finom és mutatós süti. A nyaralásra készítendő sütik listáján is rajta van! :-)
Gyömbéres kekszet még nem sütöttem, de csakis finom lehet. Nagyon szépek lettek :)
VálaszTörlésSzeretem a gyömbéres sütiket, ételeket! A citrommal pedig nagyon jó harmóniát alkot. Szépek lettek ezek a kekszek. :)
VálaszTörlésDe jól néznek ki! Finom lehet a gyömbérrel, a friss biztos még jobb, de az őröl is finom ízt adhat neki. Egyszer csináltam kandírozott gyömbért, az is nagyon finom a sütikben.
VálaszTörlésMár meg akartam kérdezni, hogy kaptál-e szalicilt a gyógyszertárban?
Izgalmas ez a keksz recept! Tetszik! :)
VálaszTörlés