Ezek a kekszek a nyaralásra készültek. Nekem nagyon ízlettek, olyan puhán roppanós, kellemesen citromos. Fotó is csak ilyen sütés utáni, hevenyészett készült róla...
Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 2 tojás
- 18 dkg cukor
- 2 (bio) citrom lereszelt héja
- 1 citrom kifacsart leve
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- vaníliás porcukor hempergetni
Így készült:
Elkevertem a cukrot a tojásokkal és margarinnal, majd a többi hozzávalóval összegyúrtam. A masszát 2-3 órára hűtőbe tettem.
A hideg tésztából golyókat formáltam, vaníliás porcukorba beleforgattam, s sütőpapírral bélelt tepsibe raktam helyet hagyva közöttük.
175 fokon egész világosra sütöttem őket.
Mire megsült, a porcukor csak itt-ott maradt meg rajta, de kissé ropogós kérge keletkezett tőle, a belseje meg puha maradt. Szerettem!
A receptet a firkafüzetemben találtam, nem tudom már, honnan írtam le. Bárhonnan is, egyszerű és finom sütemény, újra elkészítésre méltó. Már csak azért is, hogy gondosabb fotót készítsek róla! :-)
Nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlésVanilin, az volt! Legalábbis nekem ízlett! :-)
Törlés