- 30 dkg cukor
- 20 dkg puha margarin
- 6 kisebb tojás
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 dl tej
- gyümölcs a tetejére
- porcukor beszórni
Így készült:
A megmosott gyümölcsöket kimagoztam, kisebb darabokra vágtam.
A margarint elkevertem a cukorral, vaníliás cukorral, majd egyenként hozzáütöttem a tojásokat, mindegyikkel alaposan elkevertem. Kimértem a lisztet, elvegyítettem a sütőporral, majd a tejet is odakészítettem. Váltakozva hozzákevertem a masszához,
A tésztát zsírozott-lisztezett tepsibe borítottam, elosztottam a tetején a gyümölcsöket.
180 fokos sütőben tűpróbáig sütöttem.
Kihűlés után be lehet szórni porcukorral. Én csak egy részét szórtam be, anélkül is elég édes volt.
4-5 nagy szemű szilva, két sárgabarack és három őszibarack került rá, no meg a maréknyi meggybefőtt. Finom volt így, vegyes gyümölcsökkel. No meg gyors és egyszerű, mint a kevert sütik.
Látszik a tésztáján is hogy milyen finom puha lehet , guszta!
VálaszTörlésKöszönöm, Éva!
TörlésSzívesen ellopnék belőle egy kockát. :) Szeretem az ilyen gyors kevert sütiket, amilyen egyszerűek olyan finomak.
VálaszTörlésVanilin, vegyél csak bátran! :-) Időszűkében vagy matatós kedv hiányában jók is ezek a kevert sütik. Meg azért is, mert sokféleképpen variálható!
Törlés