Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 kg liszt
- 2 teáskanál só
- 20 dkg zsír
- 2 egész tojás
- 1 dl tejföl
- 4 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 3 dl tej+szükség szerint
A töltelékhez:
- 50 dkg darált hús
- 1 nagy fej hagyma
- pici olaj
- só
- bors, paprika
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- csipet morzsolt oregánó
- sajt
Így készült:
A tejet meglangyosítottam, elkevertem venne a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt.
A lisztben elvegyítettem a sót, elmorzsoltam benne a zsírt. Hozzáadtam a tejfölt, tojásokat, a közben felfutott élesztős tejet. Dagasztani kezdtem. Közben még annyi tejet öntöttem hozzá, hogy nem túl lágy tésztát kapjak.
A megdagasztott tésztát letakarva hagytam megkelni.
Közben a hagymát apróra vágtam, az olajon puhára pároltam. Hozzáadtam a darált húst, morzsalékosra pároltam. Ezután hozzákevertem a sűrített paradicsomot és fűszereztem.
A sajtot csíkokra vágtam.
A megkelt tésztát félujjnyi vastagra nyújtottam. Pogácsaszaggatóval korongokat szaggattam belőle, közepüket benyomtam. 1-1 púpos teáskanál tölteléket tettem rájuk, sajtdarabot a tetejére.
180 fokos sütőben kisütöttem őket.
3 tepsivel lett belőle, de így legalább jutott is, maradt is.
Kisfiam pedig jól érezte magát a kiránduláson, odacsábító fotókat készített. Majd sorra kerítjük a Tátrát is, hisz az is gyönyörű, de inkább haza húz a szívem. Egyelőre, vagy örökre?
Nagyon szépek lettek!
VálaszTörlésKöszönöm szépen, Martinelli!
VálaszTörlés