Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg tészta (szarvacska)
- 1,3 l tej
- 3 evőkanál cukor
- nagy csipet só
- 2 teáskanál vaníliás cukor
- 3 dkg vaj
A szószhoz:
- 1 üveg kimagozott meggybefőtt
- 25 dkg málna (fagyasztott)
- 1 evőkanál cukor
- 4-5 szem szegfűszeg
- 3 dl víz
- 2 evőkanál liszt
Így készült:
A tejet főni tettem a cukorral, sóval, vaníliával. Mikor főtt, beleborítottam a tésztát s hozzáadtam a vajat. Kis lángon tíz percig hagytam főni, időnként átkeverve. Lefedtem, s hagytam, hogy beigya az összes tejet. Ezt rövid időn belül meg is tette, de közben néhányszor átkevertem.
A gyümölcsöntethez a meggyet levével együtt és a málnával főni tettem. Hozzáadtam a cukrot, szegfűszeget. A lisztet kevés vízben simára kevertem, majd hozzáöntöttem a többi vizet is. Mikor felfőtt a gyümölcs, hozzáöntöttem a lisztes keveréket, és éppen csak az első forrásig főztem.
Az általam elrakott meggybefőttnek nem sok leve van, úgy 1 dl-nyi volt. Ha sok a meggylé, kevesebb vízzel keverjük a lisztet. Összesen 4 dl legyen a folyadék.
Más gyümölccsel is készülhet a szósz, de nem árt, ha savanykás lesz a végeredmény. Cukrot ízlés szerint lehet többet is tenni. Friss gyümölccsel lenne az igazi...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése