Hozzávalók:
- 1 nagyobb fej karfiol
- 1 nagy fej hagyma
- kevés olaj
- 60 dkg darált hús
- só, bors, paprika
- 1 bögre rizs (2,5 dl)
- 1 nagy pohár tejföl (4 dl)
Így készült:
A karfiolt rózsáira szedtem, megmostam, sós vízbe főni tettem.
A hagymát apróra vágva az olajon megpároltam. Hozzáadtam a darált húst, sóztam, borssal, paprikával fűszereztem. Mikor morzsásra párolódott, hozzáadtam a rizst kétszeres mennyiségű vízzel. Fedő alatt hagytam puhára főni.
A megfőtt karfiolt leszűrtem.
Egy kis tepsi alját kiraktam fele karfiollal (kisebb darabokra szedve), ráborítottam a rizses húst, a tetejére került a karfiol másik fele.
Jó sok tejfölt kentem rá és ment is a sütőbe.
Mikor kezdett a tetején pirulni a tejföl, kivettem.
Egyszerű, kiadós és finom étel. Mint a rakott ételek többnyire. Így készül a rakott zöldbab is, a rakott káposzta... Mind finom.
Jó ötletet adtál! :)
VálaszTörlésDe finom ebédetek volt :-) Nagyon guszta, és a túrós sütid is :-)
VálaszTörlés