Picike kertünkben egy sor eper is kínlódik a kerítés tövében. Szegény mindig gazdagon virágzik, aztán mikor termőre fordulna, soha nem kap elég esőt. Ez így van évek óta. Pedig fénykorában szép nagy gyümölcsök teremtek rajta. Utóbbi években épp csak csipegetni való. Hogy mégis készüljön belőle valami, Leányzóval összedobtunk egy kis nyalánkságot. Csak abból, amit találtunk a hűtőben-kamrában.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb banán
- maréknyi eper
- 1 doboz (25 dkg) mascarpone
- 2 dl tejszín
- 2-3 evőkanál cukor
- néhány babapiskóta
Így készült:
A megmosott epret felkockáztuk, a banánt szintén.
A tejszínt a cukorral (ízlés szerinti mennyiségű, szerintem a 2 evőkanállal is elég) felvertük, majd elkevertük a krémsajttal. Hozzákevertük a felaprított gyümölcsöket is (valamennyit meghagytunk a díszítéshez).
Poharakba 2-2 babapiskótát állítottunk, s belekanalaztuk a gyümölcsös krémet.
A tetejét eperrel és banánkarikákkal díszítettük.
Egyszerű és finom édesség! Bármilyen más gyümölccsel elkészíthető. Mondjuk a kedvencemmel, őszibarackkal.
Nagyon finom lehetett! Bárcsak itt lenne mára tavasz, a télből már elég lenne :-)
VálaszTörlésÉn sem bánnám már, ha lesni kéne az epret, mikor érik végre! :-)
Törlés