Egyszerű sajtos rúd

Azért egyszerű, mert kevés hozzávalóból csak összegyúrjuk s sütjük is. Szilveszterre készült, sósként többedmagával. S azt hittem, már van a blogon, de nem találtam. Az utóbbi időben egyre többször szembesülök hasonló esetekkel: vagy azt hiszem, már szerepel a blogon, vagy az ellenkezője: rájövök, hogy már egyszer közzétettem azt a sütit. Például a minden évben készülő -amúgy recept fejben, de a biztonság kedvéért meg szerettem volna nézni- mézest kerestem, s nincs. Az egyszerű, kivágom, sütöm s díszítem fajta. Több formában megtaláltam, de az nincs. Pedig meg mertem volna esküdni, hogy azt még a kezdetek kezdetén közzétettem.
Több, mint 8 éve írom a blogot, közben meg... öregszem, na. Lassan ehhez is hozzá kell szoknom? Vagy csak időt szánni rá, s átböngészni elejétől a több, mint 900 receptet... De az idővel is hadilábon állok.
Hát akkor álljon itt ez a sós rúd recept is:


Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 teáskanál só+1 nagy csipet
  • 25 dkg margarin
  • 1 púpozott evőkanál zsír
  • 4 evőkanál tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt a tetejére
Így készült:
A lisztet, sót elvegyítettem, majd összemorzsoltam a margarinnal és zsírral. Végül összegyúrtam a tejföllel, amiből annyi kell, hogy összeálljon a tészta. 
Rögtön nyújtható. Reszelt sajttal szórtam be a tetejét, rányomkodtam, majd derelyemetszővel csíkokra vágtam.
Tepsibe pakoltam, 180 fokon pirosra sütöttem.
Finom, ropogós, napok múlva is jó. Viszont a mellette lévő sajtos sós még tovább élvezhető. Sokáig roppanós marad.

2 megjegyzés:

  1. Finom lehetett ez a sajtos rúd és persze a "társai" is :-) Nagyon guszta a tál a többféle sóssal!
    Én is nagyon feledékeny lettem, sajnos... De ha Te öregszel, akkor mit szóljak én? :-) :-) Nem is igaz, milyen gyorsan rohan az idő....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :-)
      Telik az idő, bár jó lenne még fiatal és kevésbé feledékeny maradni, de ez az élet rendje. Mármint hogy megöregszünk! :-) Sajnos van, akinek ez sem adatik meg...

      Törlés

Málnás szelet

 Minél hosszabb ideig nem írok, annál nehezebb visszatérni. Már  a címadásnál is bajban voltam! :D Végül úgy döntöttem, nem cifrázom túl.  N...