Több, mint 8 éve írom a blogot, közben meg... öregszem, na. Lassan ehhez is hozzá kell szoknom? Vagy csak időt szánni rá, s átböngészni elejétől a több, mint 900 receptet... De az idővel is hadilábon állok.
Hát akkor álljon itt ez a sós rúd recept is:
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 teáskanál só+1 nagy csipet
- 25 dkg margarin
- 1 púpozott evőkanál zsír
- 4 evőkanál tejföl
- 15 dkg reszelt sajt a tetejére
Így készült:
A lisztet, sót elvegyítettem, majd összemorzsoltam a margarinnal és zsírral. Végül összegyúrtam a tejföllel, amiből annyi kell, hogy összeálljon a tészta.
Rögtön nyújtható. Reszelt sajttal szórtam be a tetejét, rányomkodtam, majd derelyemetszővel csíkokra vágtam.
Tepsibe pakoltam, 180 fokon pirosra sütöttem.
Finom, ropogós, napok múlva is jó. Viszont a mellette lévő sajtos sós még tovább élvezhető. Sokáig roppanós marad.
Finom lehetett ez a sajtos rúd és persze a "társai" is :-) Nagyon guszta a tál a többféle sóssal!
VálaszTörlésÉn is nagyon feledékeny lettem, sajnos... De ha Te öregszel, akkor mit szóljak én? :-) :-) Nem is igaz, milyen gyorsan rohan az idő....
Köszönöm szépen! :-)
TörlésTelik az idő, bár jó lenne még fiatal és kevésbé feledékeny maradni, de ez az élet rendje. Mármint hogy megöregszünk! :-) Sajnos van, akinek ez sem adatik meg...