Brassói

Valamikor réges-régen ettem egy gyorsétteremben brassóit, hát... nem nyerte el a tetszésemet. Annak előtte nem ettem, csak hallomásból ismertem. Aztán utánanéztem az elkészítési módjának. Hát számtalan és változatosan elkészített formájával találkoztam. Én is elkészítettem a saját változatom- ezzel már elégedett voltam! ☺


Hozzávalók:

  • 1 csirkemell
  • 1 kisebb fej hagyma
  • kevés olaj
  • bors, paprika
  • 1-1,5 kg hasábburgonya (+olaj a sütéséhez)
Így készült:
Az apóra vágott hagymát kevés olajon megpároltam. 
Közben a húst megmostam, vaskosabb csíkokra vágtam. Rádobtam a hagymára, sóztam, s fedő alatt hagytam puhára párolódni. Levettem a fedőt, s hagytam, hogy a levét fője el. Végül késhegynyi borssal és paprikával fűszereztem.
Közben a krumplit is megsütöttem, bő olajban. Kiszedtem, lecsepegtettem, só-bors-paprika keverékével megszórtam, összekevertem a hússal s azon melegében elfogyasztottuk.
Azért némi savanyúság vagy valamilyen saláta jól jön mellé.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett, finom is lehetett!
    Én általában pulykacombból szoktam csinálni, nálunk a piacon lehet kapni előre kockára vágva, csont nélkül, jó mert nem kell vele otthon bajlódni :-) és sok majoránnával meg kb 3 gerezd fokhagymával szoktam még fűszerezni...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Katalin! A fokhagyma jöhet, bármekkora mennyiségben, de a majoránnát nem kedvelem. De lehet, csak meg kéne szokni... Szerintem bármilyen hússal finom lehet, disznóhússal is találtam receptet, de csirkével a leggyorsabb. :-)

      Törlés

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...