Valamikor réges-régen ettem egy gyorsétteremben brassóit, hát... nem nyerte el a tetszésemet. Annak előtte nem ettem, csak hallomásból ismertem. Aztán utánanéztem az elkészítési módjának. Hát számtalan és változatosan elkészített formájával találkoztam. Én is elkészítettem a saját változatom- ezzel már elégedett voltam! ☺
Hozzávalók:
- 1 csirkemell
- 1 kisebb fej hagyma
- kevés olaj
- só
- bors, paprika
- 1-1,5 kg hasábburgonya (+olaj a sütéséhez)
Így készült:
Az apóra vágott hagymát kevés olajon megpároltam.
Közben a húst megmostam, vaskosabb csíkokra vágtam. Rádobtam a hagymára, sóztam, s fedő alatt hagytam puhára párolódni. Levettem a fedőt, s hagytam, hogy a levét fője el. Végül késhegynyi borssal és paprikával fűszereztem.
Közben a krumplit is megsütöttem, bő olajban. Kiszedtem, lecsepegtettem, só-bors-paprika keverékével megszórtam, összekevertem a hússal s azon melegében elfogyasztottuk.
Azért némi savanyúság vagy valamilyen saláta jól jön mellé.
Nagyon guszta lett, finom is lehetett!
VálaszTörlésÉn általában pulykacombból szoktam csinálni, nálunk a piacon lehet kapni előre kockára vágva, csont nélkül, jó mert nem kell vele otthon bajlódni :-) és sok majoránnával meg kb 3 gerezd fokhagymával szoktam még fűszerezni...
Köszönöm, Katalin! A fokhagyma jöhet, bármekkora mennyiségben, de a majoránnát nem kedvelem. De lehet, csak meg kéne szokni... Szerintem bármilyen hússal finom lehet, disznóhússal is találtam receptet, de csirkével a leggyorsabb. :-)
Törlés