Hozzávalók:
- 7 tojásfehérje
- 7 evőkanál cukor
- csipet só
- 7 evőkanál víz
- 4 evőkanál liszt
- 7 evőkanál darált dió
- 1 csomag sütőpor
- 1 kis üveg magozott meggybefőtt
- maréknyi mazsola
- 5 dkg darabolt csoki
Így készült:
A fehérjéket előbb a sóval, majd a cukor hozzáadásával kemény habbá vertem. Hozzáadtam a vizet, ezzel is vertem a habot nagyon rövid ideig. Belekevertem a lisztet, sütőport, darált diót, majd a mazsolát, lecsepegtetett meggyet, csokidarabokat.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam, 180 fokon kisütöttem. Mikor a teteje szépen megpirult, kivettem a sütőből.
Nagyon jó recept a tojásfehérjék hasznosítására. Nekem is van egy-kettő a hűtőben, ha még jön hozzá, talán megpróbálkozok vele .... Nagyon guszta lett a tied, és finom is lehet :-)
VálaszTörlésKöszönöm szépen! Nálam sűrűn marad tojásfehérje, néha azért is, hogy süthessek még valamit! :-)
TörlésNálam is készült már hasonló, csak én dió helyett mákot használtam. Ez a változat is biztos nagyon finom! :)
VálaszTörlésMákot még nem jutott eszembe így használni, de miért is ne?
Törlés