Hozzávalók:
A kevert tésztához:
- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 20 dkg darált dió
- 1 csomag sütőpor
- 2 dl tej
- 1 dl olaj
- 1 evőkanál őrölt kávé
A krémhez:
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- 1 evőkanál liszt
- 4 dl tej
- 20 dkg vaj
- 18 dkg cukor
- 10 dkg darált dió
- 1 evőkanál őrölt kávé
- + 1 evőkanál kakaó a tetejére
Így készült:
A tésztához a tojásokat a cukorral alaposan elkevertem, majd a többi hozzávalót beleborítva, sima masszát kevertem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe borítottam, majd 180 fokon tűpróbáig sütöttem.
A krémhez előbb megfőztem a pudingot: a lisztet elvegyítettem a pudingporral. Előbb kevés tejjel simára kevertem, majd a többi hozzáadásával kis lángon állandóan kavarva felfőztem.
Hagytam kihűlni, közben többször átkavartam.
A vajat a cukorral elvegyítettem, majd kanalanként hozzáadtam a közben kihűlt pudingot.
Végül belekerült a dió és kávé.
A kész krémet a kihűlt lapra kentem.
A tetejét kakaóval szitáltam be. (Teaszűrőbe tettem a kakaót, s annak segítségével egyenletesen beszórtam a tetejét.)
Csokit terveztem a tetejére, de több csokis tetejű is volt már, erről lemaradt. Így is finom volt! Van még belőle a fagyasztóban- persze hogy megint többet sütöttem, mint amennyit meg bírtunk enni meg elosztogatni-, majd ha túl leszünk a nagy evészetek okozta sokkon, előszedem. ☺ Még most sem érzem úgy, hogy bírnék enni belőle...
Jelentkezek mert én bevállalnék most egy szeletet ebből a finom sütidből nagyon finom lehet!
VálaszTörlésÉva, köszönöm, küldöm is kért szeletet! :-)
TörlésNagyon jól néz ki, elmentettem a receptet - most azért egyelőre én sem sütök... de jó lesz majd Húsvétra :-)
VálaszTörlésKöszönöm szépen! Én azért már töröm a fejem, hogy mit is süssek, de nem a süti, hanem a sütés kedvéért! :-)
Törlés