Érdekes ez a süti, kezdetben még palacsintatésztának is híg keverék a massza. Mire megsül, három réteg lesz: az alja keményebb, palacsintaszerű, a közepe puha vaníliakrémre emlékeztet, a teteje pedig olyan, mint a piskóta.
Hozzávalók:
- 8 tojás
- 20 dkg cukor
- 25 dkg vaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 20 dkg liszt
- 1 l tej
Így készült:
A tojásokat szétválasztottam.
A vajat mikróban megolvasztottam, hagytam hűlni.
A sárgákat elkavartam a cukorral és vaníliás cukorral, jó alaposan, majd hozzákevertem a már nem forró vajat, aztán a liszttel simára kevertem.
Fokozatosan hozzáöntöttem a tejet.
A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá vertem, majd a híg massza tetejére borítottam s óvatos, fentről lefele irányuló mozdulatokkal átkevertem.
Sütőpapírral kibéleltem egy 28×32 cm-es tepsit és beleborítottam a tésztát.
170 fokos sütőbe tettem s addig sütöttem, míg a teteje szépen megpirult.
Azért akadt meg a szemem a recepten, mert sok tojás gyűlt össze, ami ritkaság. Mostanában kevesebbet sütök, talán azért. Nyakunkon a hétvége- keresek megint valami sok tojásos receptet, s meg van oldva a probléma!😉
Ezek a szeletek tényleg csodásak lettek :-)
VálaszTörlésKöszönöm, Katalin! :-)
Törlés