2019. október 23., szerda

Krumplis-sajtos párnák

Az előző sütiből kimaradt főtt krumpli sós harapnivalóba került. Hogy még biztosabb legyen a siker, sajtot is reszeltem bele, meg köménymaggal ízesítettem.

Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 2 teáskanál só (közepesen púpos)
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 30 dkg reszelt főtt krumpli
  • 20 dkg reszelt sajt (trappista)
  • 20 dkg zsír
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál joghurt
  • 1 evőkanál köménymag 
  • +1 tojás lekenni
Így készült:
A krumplit előző nap megfőztem.
A lisztet, sót, reszelt krumplit, zsírt, élesztőt összemorzsoltam. Hozzáadtam a tojásokat, köménymagot, reszelt sajtot, s annyi joghurtot, hogy összeálljon a tészta. Nekem három evőkanállal kellett.
Fél órai pihentetés után kinyújtottam a tésztát, úgy kisujjnyi vastagra, kockákra vágtam, tepsibe pakoltam, felvert tojással lekentem.
180 fokon pirosra sütöttem.
Két nagy tepsivel lett belőle.

Az egy felvert tojás bőven sok a tetejére, én az előző sütire is ugyanabból a tojásból használtam, így is maradt belőle. Elég a sárgáját használni, a fehérjét el lehet tenni, akár le is fagyasztani, ha néhány napon belül előreláthatólag nem használjuk fel.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták, szép mosolygós, ropogós a tejük, a krumpiltól pedig biztos sokáig puha marad, persze ha addig nem eszitek meg 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Katalin! :-) Nem maradt sokáig puha, mert elfogyott! :D

      Törlés
  2. Jól esne egy bögre teával ebben a - végre - őszi időben. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jól ám, most már nekem is. Én nem bántam, hogy sokáig volt részünk a vénasszonyok nyarában. De annak is vége lett.

      Törlés