Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 teáskanál só (közepesen púpos)
- 1 csomag szárított élesztő
- 30 dkg reszelt főtt krumpli
- 20 dkg reszelt sajt (trappista)
- 20 dkg zsír
- 2 tojás
- 3 evőkanál joghurt
- 1 evőkanál köménymag
- +1 tojás lekenni
Így készült:
A krumplit előző nap megfőztem.
A lisztet, sót, reszelt krumplit, zsírt, élesztőt összemorzsoltam. Hozzáadtam a tojásokat, köménymagot, reszelt sajtot, s annyi joghurtot, hogy összeálljon a tészta. Nekem három evőkanállal kellett.
Fél órai pihentetés után kinyújtottam a tésztát, úgy kisujjnyi vastagra, kockákra vágtam, tepsibe pakoltam, felvert tojással lekentem.
180 fokon pirosra sütöttem.
Két nagy tepsivel lett belőle.
Az egy felvert tojás bőven sok a tetejére, én az előző sütire is ugyanabból a tojásból használtam, így is maradt belőle. Elég a sárgáját használni, a fehérjét el lehet tenni, akár le is fagyasztani, ha néhány napon belül előreláthatólag nem használjuk fel.
Nagyon guszták, szép mosolygós, ropogós a tejük, a krumpiltól pedig biztos sokáig puha marad, persze ha addig nem eszitek meg 😊
VálaszTörlésKöszönöm, Katalin! :-) Nem maradt sokáig puha, mert elfogyott! :D
TörlésJól esne egy bögre teával ebben a - végre - őszi időben. :-)
VálaszTörlésDe jól ám, most már nekem is. Én nem bántam, hogy sokáig volt részünk a vénasszonyok nyarában. De annak is vége lett.
Törlés