Mákos-sajtos rúd

Mivel sajtrajongó vagyok, mindig bevásárolok belőle. Magam sem tudom, hogy eshetett meg, de az utóbbi időben nem fogyott olyan tempóban, mint ahogy kerültek be sorra a hűtőbe. Hogy apadjon a sajtkészlet, többek között sós sütibe is került belőle. Az elfelejtett kis csomag brindzával együtt, amit friss paradicsommal terveztem elfogyasztani. De ez sem jött össze, mint az elmúlt hónapban oly sok minden. De lassan csak összeszedem már magam.


Hozzávalók:
  • 30 dkg reszelt sajt (ebből most 10 dkg brindza)
  • 4-5 dkg egész mákszem
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg zsír
  • 1 púpozott teáskanál só
  • 60 dkg liszt
  • 2 egész tojás
  • 4 evőkanál natúr joghurt 
Így készült:
A sajtot lereszeltem. 
A lisztet tálba mértem, hozzáadtam a sót, a margarint, zsírt, mákot, sajtot (és brindzát), összemorzsoltam. Beleütöttem a két tojást, s két evőkanál joghurttal együtt gyúrni kezdtem. Közben még annyi joghurtot kanalaztam hozzá, hogy összeálljon a tészta.
Kinyújtottam, hosszú csíkokra vágtam.
Tepsibe pakolgattam, 180 fokos sütőben pirosra sütöttem.
Finom roppanós lett, főleg, amelyik picit sötétebbre sült. És még napok múlva is élvezhető.

4 megjegyzés:

  1. Guszták lettek, nagyon jól néznek ki az egész mákszemekkel, és fincsik is lehetnek, hisz csupa finomságot tettél bele 😊
    Mi a sajtokat szoktuk fagyasztani, ha úgy adódik, és az Erdélyből hozott juhtúrót, foksányt is, csak a telemeát nem lehet, azt gyorsan meg kell enni.... 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, Katalin!
      Én is fagyasztottam már le sajtot, most inkább elhasználtam! :-)

      Törlés
  2. Gerdi ez nagyon finom lehet! Ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nelli, örülök, hogy tetszik! Sok sikert hozzá! :-)

      Törlés

Pisztáciás- erdei gyümölcsös torta

 Ha már tortáknál tartunk, itt a legutóbbi is, ami csak néhány hete készült. Nem csak Leányzónk, Fiúnk is öregszik: Ő már 26 lett. Utánaszám...