Hozzávalók:
- 30 dkg reszelt sajt (ebből most 10 dkg brindza)
- 4-5 dkg egész mákszem
- 15 dkg margarin
- 15 dkg zsír
- 1 púpozott teáskanál só
- 60 dkg liszt
- 2 egész tojás
- 4 evőkanál natúr joghurt
Így készült:
A sajtot lereszeltem.
A lisztet tálba mértem, hozzáadtam a sót, a margarint, zsírt, mákot, sajtot (és brindzát), összemorzsoltam. Beleütöttem a két tojást, s két evőkanál joghurttal együtt gyúrni kezdtem. Közben még annyi joghurtot kanalaztam hozzá, hogy összeálljon a tészta.
Kinyújtottam, hosszú csíkokra vágtam.
Tepsibe pakolgattam, 180 fokos sütőben pirosra sütöttem.
Finom roppanós lett, főleg, amelyik picit sötétebbre sült. És még napok múlva is élvezhető.
Finom roppanós lett, főleg, amelyik picit sötétebbre sült. És még napok múlva is élvezhető.
Guszták lettek, nagyon jól néznek ki az egész mákszemekkel, és fincsik is lehetnek, hisz csupa finomságot tettél bele 😊
VálaszTörlésMi a sajtokat szoktuk fagyasztani, ha úgy adódik, és az Erdélyből hozott juhtúrót, foksányt is, csak a telemeát nem lehet, azt gyorsan meg kell enni.... 😊
Köszönöm szépen, Katalin!
TörlésÉn is fagyasztottam már le sajtot, most inkább elhasználtam! :-)
Gerdi ez nagyon finom lehet! Ki fogom próbálni!
VálaszTörlésNelli, örülök, hogy tetszik! Sok sikert hozzá! :-)
Törlés