Gondolkodtam is rajta, hogy felkerüljön ide, vagy sem, nem sikerült róla épkézláb fotókat készíteni. Volt maradék tojásfehérje, azt szerettem volna hasznosítani, ebből készült a középső, kókuszos lap. Alja-teteje kettévágott egyszerű kevert lap, krémmel összerakva.
Hozzávalók:
A barna laphoz:
- 3 tojás
- 20 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 evőkanál kakaó
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
Kókuszos lap:
- 5 tojásfehérje
- 1 csipet só
- 5 evőkanál cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 2 evőkanál liszt
A krémhez:
- 2 csomag pudingpor
- 6 dl tej
- 18 dkg cukor
- 20 dkg vaj
Így készült:
A barna laphoz előbb a tojásokat kevertem el a cukorral, majd a többi belevalóval simára kevertem.
180 fokon tűpróbáig sütöttem.
Közben a tojásfehérjéket a csipet sóval felvertem, majd a cukor hozzáadásával kemény, fényes habot vertem belőle. Hozzákevertem a kókuszt és lisztet. Ugyanakkora tepsibe sütöttem, mint a barna lapot (28×32 cm-es). Addig sült 170 fokon, míg enyhén pirulni kezdett a teteje.
A krémhez a tejjel és pudingporral sűrű pudingot főztem. Hagytam kihűlni, időnként megkavarva.
A vajat a cukorral elkevertem, majd kanalanként hozzáadtam a kihűlt pudingot.
Összeraktam a sütit: a barna lapot vízszintesen kettévágtam. Az alsóra kentem fele krémet, erre került a kókuszos lap, a krém másik fele, végül a másik barna lapot emeltem rá, vigyázva, hogy el ne törjön.
A vajat a cukorral elkevertem, majd kanalanként hozzáadtam a kihűlt pudingot.
Összeraktam a sütit: a barna lapot vízszintesen kettévágtam. Az alsóra kentem fele krémet, erre került a kókuszos lap, a krém másik fele, végül a másik barna lapot emeltem rá, vigyázva, hogy el ne törjön.
Kicsit morzsálódott, azt hiszem, túlsütöttem a kókuszos réteget. De mint minden kókuszos süti, finom volt.
Finom lehetett, jó azért, hogy felkerült 😊
VálaszTörlésKöszönöm, Katalin! Persze, hogy finom volt, én különösen szeretem a kókuszos sütiket.
Törlés