Hozzávalók:
A lapokhoz:
- 65 dkg liszt
- csipet só
- 15 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12 dkg margarin
- 1 evőkanál zsír
- 2 kicsi tojás
- 4 evőkanál joghurt
- 3-4 evőkanál tej
A krémhez:
- 1 liter tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál kakaó
- 18 dkg cukor
- 20 dkg vaj
Így készült:
A lapokhoz való tésztát összegyúrtam. Mivel a joghurt hozzáadása után kissé keménynek találtam a tésztát, ezért kevés tejet gyúrtam még hozzá. Ugyanis kemény tésztából nehéz kinyújtani a lapokat, inkább könnyen formázható, kissé puhább legyen a tészta.
6 részre osztottam, sorra tepsi méretűre nyújtottam, s 170 fokon világosra sütöttem őket. Mivel vékony, hamar sül, figyelni kell rá.
A krém így készült: a pudingporokat a kakaóval és kevés tejjel simára kevertem. Fokozatosan hozzáadtam a többi tejet és a cukrot. Kis lángon, állandóan kevergetve sűrűre főztem.
Még forrón hozzákevertem a vajat.
Mikor már langyos, megtöltöttem a lapokat. A tetejére is jutott krém, ezért csokimáz helyett az került rá.
Másnapra jól átpuhult, könnyen lehetett szeletelni.
Ezúttal meglepően könnyen sikerült kinyújtani a lapokat, pedig többnyire feladják a leckét. Lehet a gyakorlat megteszi a hatását? Vagy a tésztát sikerült megfelelő keménységűre gyúrni...
A süti pedig finom volt.
A süti pedig finom volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése