Hozzávalók:
- 50 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 2 evőkanál fehér búzaliszt
- 2 csapott kiskanál só
- 2 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 1 tojás
- 0,5 dl olívaolaj
- 2 maréknyi pirított napraforgómag
- 1-2 dl tejföl
- 10-15 dkg kolbász
A naraforgómagot kissé megpirítjuk.
A liszteket, sót összevegyítjük, hozzáadjuk a tojást, az élesztős tejet, összevegyítjük. Ezután adjuk hozzá az olajat, s még annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható, rugalmas tésztát kapjunk. Végül beledogozzuk a magot.
Letakarva 30-40 percig kelesztjük.
A kolbászt vékony karikákra vágjuk.
Ekkor lisztezett deszkán kinyújtjuk, úgy 8-10 mm vastagra. A legkisebb pogácsaszaggatóval kivágjuk , mindegyik korong tetejére belenyomunk egy kolbászkarikát.
Előmelegített sütőben kisütjük.
Változtattál? Meglepődtem!!!! ;DDDD
VálaszTörlésNagyon guszta lett és a neve is tetszik. :)
Hű, ezt a fiúk biztosan nagyon szeretnék a kolbász miatt, engem pedig a napraforgómag vonz benne! Recept mentve!
VálaszTörlésA neve alapján nem tudtam elképzelni, hogy milyen lehet a cserebogaras pogi:) Kolbásszal isteni lehet, ezt is mentettem.
VálaszTörlésNagyon jó kis sós süti ! Biztosan nagyon finom!
VálaszTörlésNekem is nagyon tetszik! :)
VálaszTörlésPetra, köszi! Azt elfelejtettem írni, hogy cserebogár nincs benne:-)
VálaszTörlésHankka, köszi! Nálatok is húsimádók a fiúk? A lányok meg maradnak a magoknál:-)))
Köszönöm, Trollanyu! Egy különleges nevű étel mindig felkelti az érdeklődést...
Éva, tényleg finom!
Flóra, köszi, sós süti kedvelőknek ajánlom!
Nekem is a nevén akadt meg a szemem, na, meg a kolbászon! kipróbálom, köszi!
VálaszTörlésMárti, nálunk nem okozott csalódást, remélem, nektek is ízleni fog!
VálaszTörlésNehogy már pont én maradjak ki!!! :D Jó harapnivaló!
VálaszTörlés