Ezt a sütit valamikor valahol láttam, s megjegyeztem: kakaós piskóta, gesztenyekrém, tejszínhab. "Fantáziadús" nevet adtam neki:-) Pedig nagyon finom, többet érdemelne!
Hozzávalók:
- 6 tojásból készült kakaós piskóta
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 20 dkg cukor+2 evőkanál
- 25 dkg margarin
- 25 dkg gesztenyemassza
- 4 dl tejszín
- 2 csomag habfixáló
- tortadara vagy reszelt csoki
A krémhez megfőzzük a pudingot a 6 dl tejben. Kavargatva kihűtjük. Közben a maargarint a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a gesztenyemasszát, majd kanalanként a kihűlt pudingot. A krémet a piskótalapra kenjük.
A tejszínt a cukorral felverjük, a habfixálóval tovább verjük, míg eléri a megfelelő állagot.
A krémre kenjük, tortadarával vagy reszelt csokival szórjuk be.
Imádom!! Puding nélkül én is szoktam készíteni ilyet! Olyan finom!! Nálad is jó vendégnek lenni!! :)))
VálaszTörlésNagyon guszta lett, látszik rajta, mennyire finom! Van még egy szeletke?
VálaszTörlésÉn is készítettem már ilyet gesztenyés krémes néven régebben. Mindenesetre guszta és finom:)
VálaszTörlésCsilla, köszi! Férjemnek is nagyon ízlik, két perce is lement, hogy lefekvés előtt még élvezhesse:-)
VálaszTörlésHankka, köszönöm, és igen, van még, szívesen látlak, de siess:-)))
Trollanyu, legalább tudom a nevét! Majdnem talált...
Nagyon finom süti. Jó dolguk volt a vendégeknek. :)
VálaszTörlésPetra, köszi!
VálaszTörlésŐszi hangulatú, jó ízvilágú sütemény!
VálaszTörlés