Gesztenyekrémes szelet

Ma újra vendégeim voltak, nagyon-nagyon örültem nekik, hisz oly ritkán toppannak be erdélyi rokonok... Hogy eljöttek, úgy háláltam meg, hogy igyekeztem finomakat sütni-főzni nekik. Nem is panaszkodtak:-)
Ezt a sütit valamikor valahol láttam, s megjegyeztem: kakaós piskóta, gesztenyekrém, tejszínhab. "Fantáziadús" nevet adtam neki:-) Pedig nagyon finom, többet érdemelne!
Hozzávalók:
  • 6 tojásból készült kakaós piskóta
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 20 dkg cukor+2 evőkanál
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 4 dl tejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • tortadara vagy reszelt csoki
A szokásos módon elkészített piskótát nagy tepsiben kisütjük.
A krémhez megfőzzük a pudingot a 6 dl tejben. Kavargatva kihűtjük. Közben a maargarint a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a gesztenyemasszát, majd kanalanként a kihűlt pudingot. A krémet a piskótalapra kenjük.
A tejszínt a cukorral felverjük, a habfixálóval tovább verjük, míg eléri a megfelelő állagot.
A krémre kenjük, tortadarával vagy reszelt csokival szórjuk be.

7 megjegyzés:

  1. Imádom!! Puding nélkül én is szoktam készíteni ilyet! Olyan finom!! Nálad is jó vendégnek lenni!! :)))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta lett, látszik rajta, mennyire finom! Van még egy szeletke?

    VálaszTörlés
  3. Én is készítettem már ilyet gesztenyés krémes néven régebben. Mindenesetre guszta és finom:)

    VálaszTörlés
  4. Csilla, köszi! Férjemnek is nagyon ízlik, két perce is lement, hogy lefekvés előtt még élvezhesse:-)

    Hankka, köszönöm, és igen, van még, szívesen látlak, de siess:-)))

    Trollanyu, legalább tudom a nevét! Majdnem talált...

    VálaszTörlés
  5. Nagyon finom süti. Jó dolguk volt a vendégeknek. :)

    VálaszTörlés
  6. Őszi hangulatú, jó ízvilágú sütemény!

    VálaszTörlés

Pisztáciás- erdei gyümölcsös torta

 Ha már tortáknál tartunk, itt a legutóbbi is, ami csak néhány hete készült. Nem csak Leányzónk, Fiúnk is öregszik: Ő már 26 lett. Utánaszám...