Az ötletet a Süssünk, főzzünk sorozat 35. kötete szolgáltatta, mármint a kávés-diós alapot, de változtattam rajta, meg a karamellkrémet én találtam ki hozzá. Nagyon kellemes ízegyveleg lett belőle!
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg cukor
- 4 tojás
- 10 dkg darált dió
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 0,5 dl erős feketekávé
- 3 dl tej
- 10 dkg cukor
- 1 csomag karamellízű pudingpor
- 10 dkg margarin
A puha margarint a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük a darált diót, majd a kávét és a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk a masszát, s előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A krémhez a pudingport kevés tejjel simára keverjük. A többi tejhez hozzáadjuk a cukrot, s főni tesszük. Hozzáöntjük a pudingos tejet, s sűrűre főzzük. Időnként megkeverve kihűtjük. Ekkor hozzákeverjük a puha margarint.
A kihűlt lapot kettévágjuk s megtöltjük a krémmel. Azonnal szeletelhető.
A tetejére csokimázat szántam, de végül nem került rá, így is annyira finom volt. A tészta olyan puha lett, akár egy piskóta. A krém meg... a karamell a kedvenc ízem, már nem is ragozom.
Na ezt betervezem, mert imádom a kávés sótiket. Nagyon jól néz ki és a képek is szépek. Látom megtanultad használni a vakút :) Gerdikém, ügyes vagy! :)
VálaszTörlésMartinelli, köszönöm:-) A vakuval az a gondom, hogy időnként túl világos lesz tőle a kép, így törlöm őket... A fényképezés terén van hova fejlődnöm, ezzel tisztában vagyok:-)
VálaszTörlésMár a neve is annyira jó:) Nagyon finom süti lehet, ez is megy a listára:)
VálaszTörlésÉn is mentettem a receptet, nagyon finom lehet! Azt még elárulod, hogy mekkora tepsiben sütötted?
VálaszTörlésTrollanyu, köszi!
VálaszTörlésHankka, mindig nagy tepsiben sütök, mérete: 28×34 cm. Már terveztem, hogy kiírom az oldalsávba, de annyira hanyag vagyok:-(
Nekem is kedvencem, meg a dió is a sütikben, ha időm engedi, meg szoktam kicsit pörkölni használat előtt.
VálaszTörlésKöszi :)
VálaszTörlésÉn sem adtam volna mind oda! Dió és karamell, ez csak jó lehet. :))
VálaszTörlésVicuska, időnként én is megpörkölöm a diót, vitathatatlan, hogy jobb ízű, de -mint írod- időfüggő.
VálaszTörlésPetra, köszi! Persze, hogy jó, s magamnak is akarok a jóból:-)))
Hu ez finom lehet ln is megsütőm
VálaszTörlésFinom bizony:-) Sok sikert hozzá!
TörlésEz aztán finom lehet! :)
VálaszTörlés