Mindössze annyi, hogy a tojások fehérjéből csak egyet kellett volna meghagyni a tetejére, a többi felverve a masszába került volna. Margarinból pedig 15 dkg kellett volna. Mindezt akkor néztem meg, mikor már össze volt keverve a tészta. (Ilyenkor ellenőrizni szoktam, hogy minden benne van-e.) Így lett egy vastagon habos, omlós tésztájú diós süti.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 5 tojássárgája
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 20 dkg darált dió
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 fiola vanília aroma
- 5 tojásfehérje
- csipet só
- 20 dkg cukor
- 1 kiskanál kakaó
A puha margarint, a cukrot és a tojások sárgáját habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált diót, vaníliát, sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk a masszát, előmelegített sütőben 170 fokon tűpróbáig sütjük.
Közben a tojásfehérjéket a csipet sóval felverjük. A cukrot több adagban adjuk hozzá, közben folyamatosan verjük, míg kemény, fényes habunk lesz.
A kisült tészta tetejére kenjük kb. 3/4-ét, a többibe belekeverjük a kakaót, ezt a hab tetejére kenjük-csorgatjuk. Visszatoljuk a forró sütőbe néhány percre, míg a hab megszárad.
Még melegen felszeleteljük.
Néha az elrontott recept is jól sül el. De fordítva is megesik:-)
Nagyon is tetszik ez az elrontott süti! :)))
VálaszTörlésHa mindig ilyen jól sikerülnének az elrontott sütik milyen jó lenne! :)
VálaszTörlésEz nagyon jól néz ki,ha nem írod ,nem is tudni rajta,hogy egy elnézett süti.Irtó guszta, imádom a habos sütiket.
VálaszTörlésNagyon guszta,klassz recept! Ki fogom próbálni!
VálaszTörlésNagyon guszta finom lehet! Ez valóban így van, velem is előfordúlt már hogy kimaradt valami és talán még jobb lett!:)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, biztosan finom is!
VálaszTörlésÉn is úgy látom, hogy jó ez így ahogy van! :)))
VálaszTörlésTalán nem is baj, hogy elnézted a dolgokat mert nagyon jól néz ki ez a süti!!! Engem nem kellene noszogatni, hogy megegyem, és úgy látom titeket sem kellett!!
VálaszTörlésKöszönöm Nektek! Alkottam megint egy receptet, ezúttal figyelmetlenségből:-) Naná, hogy finom volt, különben nem lenne itt.
VálaszTörlésGuszta nagyon ez diós süti, a diós habosok nagyon finomak:) Szerencsés voltál, hogy jól sült el, én is szoktam ilyen elnézéseket produkálni. Az egyik ilyen akkor volt, amikor mégnagyon régen fogyózni akartam és találtam egy szőlős diétát, az én olvasatomban 2 kg szőlőt lehetett megenni egy nap, de aztán kiderült, hogy az csak 20 dkg:)
VálaszTörlésIgen, a összeállított tészta belevalóinak ellenőrzése, és a felfedezés, hogy jé, ez kimaradt? vagy nem ennyi megy bele?, nagyon is ismerős. Így születhetnek az új receptek ;-)) Éljen a dió!!
VálaszTörlésmert ha nem sül el, nem vállalod? akkor mehetett volna a bakik a konyhába címszó alá.
VálaszTörlésno, akkor ez is azon csoportba sorolandó, amit vígan át lehet alakítani, mert max másfajta lesz, de ugyanolyan finom.
és tényleg: Éljen a dió!!
Trollanyu, köszi! Most jól sült el, de van fordítva is volt már... Megmosolyogtam a szőlős diétát...de azért biztos sikeres volt a fogyókúrád:-)
VálaszTörlésAnazar, 4Gyerek, csatlakozom: éljen a dió! Nagyon szeretem ám én is.
4Gyerek, a nem sikerült recepteket nem szoktam megörökíteni. De lehetne egy általad javasolt rovat, ahol aztán megbeszéljük, hogy mit is szúrtam el:-)