Karamellkrémes bonbon

Számtalan helyen megcsodáltam már a bonbonokat, de még soha nem jutott eszembe, hogy én is készítsek. Vagyis inkább azt mondanám, még nem szántam el magam, nem határoztam el, hogy én most aztán bonbont fogok előállítani. Mert azért a jövőbeni szándék ott lappangott a fejemben, bizonyítja ezt az is, hogy egy ideje elrakom a bonbonos dobozok ígéretesebb műanyag belsejét. Meg a szilikon jégkockaformákat is alkalmasnak gondoltam a célra.
Az este aztán munka után hirtelen felindulásból nekiálltam. Minden előzetes terv nélkül. A töltelék mibenléte okozott némi fejtörést, végül a kedvenc ízem, a karamell mellett döntöttem. Nagyon izgi volt, kíváncsi voltam nagyon a végeredményre. Minden spéci eszköz nélkül, kissé béna, egyenletlen szélű, de finom (naná, csoki és karamell) nasi lett:

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg cukor
  • 0,5 dl víz
  • 10 dkg vaj
Így készült:
A cukrot világosra karamellizáltam. Felöntöttem a vízzel, s addig főztem kis lángon, míg a cukor felolvadt. Ekkor beledaraboltam a vajat, s a lángról levéve addig kevergettem, míg felolvadt. Hagytam kihűlni.
A csokit gőz fölött felolvasztottam, majd kiskanállal úgy kétharmadát belecsorgattam-kentem a bonbonformába. Hűtőbe tettem,hogy megdermedjen.
A kihűlt töltelékkel megtöltöttem a megdermedt csokiformákat, majd a maradék csokival befedtem a tetejüket. Visszaraktam a hűtőbe.
Fele töltelék megmaradt, majd kikanalazzuk, mert igencsak finom.
Úgy két óra múlva simán ki lehetett nyomni a formából a bonbonokat, s bár este 10 volt, azért meg kellett kóstolni:-)
Azért nem lett egyenletes az alja, mert ebben a formában nem lehetett lesimítani. Próbálgattam letördelni a széléről a csokit, még csúnyább lett, hát úgy hagytam.
Nem lesz szenvedélyem a bonbongyártás, azt már tudom, de néha bizonyára fel fogom dobni vele a napjaimat, vagy estéimet. Főleg a töltelékek miatt, amivel aztán lehet variálni. Ötletet meg számtalant találni, kitalálni...

14 megjegyzés:

  1. Én ebből rögtön egy kilót kérek, nem is kell becsomagolni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Martinelli, rögvest nekiállok bonbont gyártani, a kedvedért:-)

      Törlés
  2. Drága Gerdi! Elsőre szerintem tökéletesek lettek. A karamell töltelékkel pedig egyenesen mennyei lehetett :) Ne add fel!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Janka, köszönöm:-) Na jó, elsőre, de hol van ez még a Te csodás bonbonjaidtól... Nem mondtam, hogy soha többet, de valahogy nem lett a kedvenc elfoglaltságom... egyelőre:-)

      Törlés
  3. Elsőre nagyon szépek lettek :-) de ami még fontosabb, finomak is :-)

    VálaszTörlés
  4. Kedves Gerdi! Szerintem nagyon klassz lett, hogy egyenetlen?, attól még finomabb csak szerintem, mert azt jelenti...házi!! :) Kívánok Nektek nagyon jó pihenést a hétvégére! Puszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Csilla! Nagyon köszönöm! A jó pihenés pedig megvolt, jobban esett ez a négy nap a tavaszi szünetnél is!

      Törlés
  5. Még én sem készítettem, pedig formám van. Időt kell szánnom rá. A tieid szépek lettek, ügyes vagy!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hajni, köszönöm! Nekem meg hozzávaló formám nincs. Csak akkor szerzek be, ha úgy gondolom, használni is fogom:-) Így is van egy csomó sosem használt sütis kütyüm.

      Törlés
  6. Nálam sem készültek még, talán az időhiány miatt. A karamellás töltelékkel nagyon-nagyon fincsi lehettek, én is elfogadnék csomagolás nélkül egy-két darabot! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hankka, idő az kell hozzá. Milyen szerény vagy, csak egy-két darabot? Többet is küldök:-)

      Törlés
  7. Martinelli, köszönöm szépen a meglepit:-)

    VálaszTörlés
  8. Húh, nagyon jó lett! Én sem tudom rászánni magam a bonbon készítésre, pedig már van két formám is hozzá, de annyira félek tőle.

    VálaszTörlés

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...