Sajtos keksz

Még szilveszterre készült, tehát nem mostanság, de most, hogy előkerült, el is határoztam, hogy sütök valami hasonlót. Sós rágcsát óhajtok! :-)
Ez az apróság nagyon finomra sikeredett, szerettem rágcsálni. Jó omlós-roppanós volt, s kívül-belül sajtos. Az egész meg egy faltnyi csupán.
Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 30 dkg zsír
  • 30 dkg reszelt trappista sajt + a tetejére
  • 1 dl tejszín
  • 2 teáskanál só
  • 1 tojás
Így készült:
Előbb a lisztet, sót (csapott teáskanállal mértem) elmorzsoltam a zsírral, majd hozzáadtam a többi belevalót és összegyúrtam. 
2-3 órai pihentetést követően kinyújtottam a tésztát, apró pogácsaszaggatóval korongokat vágtam belőle, tepsibe pakoltam.
Mindegyik tetejére 1-1 csipet reszelt sajtot tettem.
180 fokos sütőben világosra sütöttem.
Fotó is csak sütés után készült róla, úgy, ahogy kipakoltam a tepsiből a tálba. De még jó, hogy akkor megörökítettem! :-) Tényleg finom volt, a gyengéim ezek a ropogós sósak! :-)


5 megjegyzés:

  1. Én is szívesen rágcsálnék belőle :-)

    VálaszTörlés
  2. A tejszín tejföllel helyettesíthető, mert általában az van otthon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így van, készülhet tejföllel tejszín helyett. Nekem épp volt megbontva egy doboz tejszín, s felhasználtam a maradékot. De akár zsíros házi tej is kerülhet bele.

      Törlés
  3. Ezt én is imádnám, nekem is ezek a sós-ropogósak a gyengéim :)

    VálaszTörlés

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...