Hozzávalók:
- 25 dkg cukor
- 4 tojás
- 1,5 dl olaj
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg darált dió
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tej
A töltelékhez:
- 5 dl tejszín
- 2 csomag habfixáló
- 3 evőkanál cukor
A tetejére:
- 10 dkg csokoládé
- 5 dkg vaj
Így készült:
A tojásokat és a cukrot alaposan elkevertem, majd az olajjal is elvegyítettem. Beleborítottam a lisztet, sütőport, diót, vaníliát, fele tejet. Elkevertem, majd a többi tejjel simára kevertem.
Sütőpírral bélelt tepsibe simítottam.
180 fokon tűpróbáig sütöttem.
Mikor kihűlt, vízszintesen kettévágtam.
A tejszínt a cukorral és a habfixálóval kemény habbá vertem, megtöltöttem vele sütit.
A tetejét a gőz fölött vajjal felolvasztott csokival vontam be.
A csoki dermedése után szeleteltem. Azért óvatosan, mert a hab szívesen kibuggyant volna kétoldalt. De éles késsel sikerült ezt megúszni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése