Régen nem ismertem, mifelénk nem készítették. Aztán első találkozás és kóstolás után mi is rákaptunk. Népszerűsége azóta is töretlen. Ünnepekre is szoktam készíteni hidegtál részeként, paprikába töltve s karikákra vágva, hétköznapra csak úgy, friss kenyérrel.
Most hétköznapi változat készült:
Hozzávalók:
- 25 dkg juhtúró
- 25 dkg tehéntúró
- 1 közepes fej lilahagyma
- 1 lecsópaprika
- só (ízlés, illetve a juhtúró sóssága szerint)
- 1-1 mokkáskanál pirospaprika és egész köménymag
Így készült:
A hagymát és paprikát apróra felkockáztam.
A hagymát és paprikát apróra felkockáztam.
A kétféle túrót villával összetörtem. Hozzáadtam a hagymát, paprikát, kevés sót, pirospaprikát és köménymagot, alaposan összekevertem. Megkóstolom, ha kell, teszek még sót hozzá.
Hűtőben tárolva néhány napig élvezhető.
Biztos a körözött is ahány ház, annyiféleképpen készül, nekünk így készítve tökéletesen megfelel.
Hűtőben tárolva néhány napig élvezhető.
Biztos a körözött is ahány ház, annyiféleképpen készül, nekünk így készítve tökéletesen megfelel.
Finom lehet a hagymával és paprikával gazdagítva :-) Én csak köménymaggal, snidlinggel és pirospaprikával szoktam ízesíteni :-)
VálaszTörlésHagymával készítve ugyan nem randibarát változat, de így szoktuk meg. Biztos vagyok benne, hogy ahogy Te készíted, úgy is nagyon finom. Ha lesz friss snidling a kertbe, tesztelni fogom! :-)
Törlés