Pizzás csavar leveles tésztából

Nem vagyok híve a bolti félkész-kész ételeknek, -inkább magam készítem-, a leveles tészta viszont kivételt élvez ez alól. Ha nem is túl gyakran, de időnként készül belőle valamilyen finomság, akár édes, akár sós. Ezúttal sós, pizza ízű rudacskák sültek ki belőle.
Hozzávalók:
  • 2 csomag leveles tészta (2×50 dkg)
  • 1 tömlős sajt (10 dkg )
  • 3-4 teáskanál sűrített paradicsom
  • morzsolt oregánó, bazsalikom
  • 1 mokkáskanál só
Így készült:
A pizzás krémhez összekevertem a hozzávalókat: a sajtot, sűrített paradicsomot, fűszereket, sót. 
Egyik leveles tésztát kinyújtottam hosszúkás téglalap alakúra. Lekentem a krém felével a hosszabbik oldal felét, ráhajtottam a tészta másik felét. Csíkokra vágtam, megsodortam s úgy tettem tepsibe.
A második leveles tésztával ugyanígy jártam el. 
180 fokon pirulásig sütöttem.

Kelt tésztából elkészítve is finom lehet -előbb-utóbb tesztelni fogom-, csak akkor nem lesznek ilyen finoman ropogósak. 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehetett! Jó választás volt, mert ugye a pizzás sütiket, tésztákat mindenki szereti :-)
    A bolti leveles tésztát én szeretem használni, hogy mennyire egészséges és mennyire nem, azt nem tudom, de nagyon finom dolgokat lehet belőle kihozni :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért a bolti leveles tésztában is van néhány "e" betű, de azért finom, édesen is, sósan is, mindenki szereti. Meg kényelmes is. Nem kell a hajtogatással tölteni az időt. :-)

      Törlés

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...