Először egyik húgom főzött nekünk ilyet, sok-sok éve, azóta is töretlen a sikere. Amilyen egyszerű és gyors, olyan finom. Biztos vagyok benne, hogy akik szeretik a kaprot, nem csalódhatnak benne!
Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirkemell
- 2 evőkanál olaj
- só
- 3 dl tejszín (főző is jó)
- teáskanálnyi aprított kapor
- csipetnyi bors
- köretnek tetszés szerinti tészta vagy rizs
Így készült:
A megtisztított csirkemellet ujjnyi csíkokra vágtam. Az olajon párolódni tettem, közben sót is szórtam rá.
Mikor már puha, s elfőtt a leve, hozzáöntöm a tejszínt, kaprot teszek rá, pici borsot, s felfőzöm.
Ha kevésnek bizonyul a tejszín, vagy csak 2 dl van, mint nekem néhányszor, tejjel pótolható. A lényeg, hogy jó szaftos legyen.
Nekem mindig van a fagyasztóban kapor, de ennek vagy frissnek a híján jó a szárított is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése