2019. február 9., szombat

Kapros tokány

Volt idő, amikor ha megkérdeztem a gyerekeket, mit főzzek, rendszeresen kapros tokány volt a válasz. Azóta már kérnek mást is, de mondhatom, hogy még mindig az élvonalbeli kedvencek közé tartozik ez az étel.
Először egyik húgom főzött nekünk ilyet, sok-sok éve, azóta is töretlen a sikere. Amilyen egyszerű és gyors, olyan finom. Biztos vagyok benne, hogy akik szeretik a kaprot, nem csalódhatnak benne!

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb csirkemell
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 dl tejszín (főző is jó)
  • teáskanálnyi aprított kapor
  • csipetnyi bors
  • köretnek tetszés szerinti tészta vagy rizs
Így készült:
A megtisztított csirkemellet ujjnyi csíkokra vágtam. Az olajon párolódni tettem, közben sót is szórtam rá.
Mikor már puha, s elfőtt a leve, hozzáöntöm a tejszínt, kaprot teszek rá, pici borsot, s felfőzöm. 
Ha kevésnek bizonyul a tejszín, vagy csak 2 dl van, mint nekem néhányszor, tejjel pótolható. A lényeg, hogy jó szaftos legyen.
Nekem mindig van a fagyasztóban kapor, de ennek vagy frissnek a híján jó a szárított is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése