2019. február 4., hétfő

Paradicsomos fasírt

A darált hús az általam kedvelt alapanyagok élén áll. Változatos, finom ételeket lehet készíteni a segítségével. A legkedveltebb a fasírt, no meg a töltött káposzta, amik elkészítését még Anyukámtól lestem el. Azóta sok étellel bővült a repertoár. Ezt a paradicsomos fasírtváltozatot nem olyan rég próbáltam ki, azóta már volt ismétlés is belőle. Még paradicsomot nem kedvelő Férjuramnak is ízlett. Naná, hús is van benne! 😃 Nem a 10 perc alatt elkészülő kategória, de nem is a legidőigényesebb. Érdemes elkészíteni, csalódást nem okozhat!



Hozzávalók:
  • 60 dkg darált hús
  • 2 tojás
  • 2 szelet kenyér
  • maréknyi zsemlemorzsa
  • petrezselyem
  • só, bors, paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés olívaolaj a sütéshez
A paradicsomszószhoz:
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1-2 evőkanál olaj
  • kis doboz sűrített paradicsom
  • 3 dl házi paradicsomlé
  • 2 teáskanál házi ételízesítő
  • petrezselyemzöld
  • bazsalikom
  • só, bors
Így készült:
A fasírthoz a kenyeret vízbe beáztattam. Kicsavarva hozzáadtam a darált húshoz. Majd a tojásokkal, fűszerekkel, préselt fokhagymával összegyúrtam. Közben annyi zsemlemorzsát adtam hozzá, hogy formázható legyen. Kis gombócokat gömbölyítettem.
Kevés olajon, amennyi épp ellepi a serpenyő alját, minden oldalán pirulásig sütöttem.
Papírtörlőre szedtem ki.
A szószhoz a hagymát apróra vágtam, pici olajon megpároltam. Hozzáadtam a kétféle paradicsomot, fűszereket és összefőztem. Beleraktam a fasírtokat, ezzel is összemelegítettem s kész is.
Tésztát főztem hozzá.

Másik alkalommal, másmilyen tésztával készült változat:

2 megjegyzés: