Kedvenc husink, legyen szó akár csirkéről, akár malacról, a fokhagymásan-borsosan párolt. A legegyszerűbb, s mindenből -akár comb, szárny, csirkemell, vagy karaj, oldalas- a legfinomabb. Most is így készült a karaj, csak a végén egy kevés paprikát is kapott, hogy ne legyen sápadt. Tükörtojás került rá, s petrezselymes párolt krumplival és salátával ettük.
Hozzávalók:
- 8-10 vékony szelet karaj
- só
- bors (fél mokkáskanálnyi)
- 4-5 gerezd fokhagyma
- kevés pirospaprika
- 1-1 tojás minden hússzeletre
- olaj a sütéshez
Így készült:
A felszeletelt húst kevés olajon (amennyi éppen ellepi az edény alját) fedő alatt párolódni tettem. Közben sót, borsot szórtam rá, meg az apróra vágott fokhagymagerezdeket. Pici vizet öntöttem alá s kis lángon hagytam párolódni -jól illeszkedő fedővel borítva. Időnként átforgattam őket, figyeltem, hogy ne süljön, ha kellett, pótoltam a vizet.
Mikor kész volt, szórtam kevés paprikát, épp hogy csak legyen színe a husinak.
A tojásokat kevés olajon megsütöttem. Mikor egyik oldala kész, átfordítottam, s ekkor szórtam rá só-bors-paprika keveréket. De mindenki ízlés szerint fűszerezi. Én szeretem, ha a sárgája folyós marad, de Férjem úgy szereti a tükörtojást, ha tökéletesen átsül. Most az Ő ízlése szerint készült.
Egyik kedvenc köretünk, petrezselymes krumpli készült hozzá. Wok-ban -a kedvenc edényemben- szoktam párolni. Kevés olajat teszek az edény aljára, mikor meleg, beleborítom a megpucolt, felszeletelt -hasábra, korongokra- krumplit. Sózom. Fedő alatt hagyom párolódni. Időnként átkeverem, mert az alja hajlamos lepirulni. Mikor puha, rászórom a felaprított petrezselyemleveleket, összeforgatom s kész is.
Jégsalátából készült hozzá a saláta. Csak felaprítottam, leöntöttem sós-cukros-ecetes vízzel. Tálaláskor tejfölt tettem rá.
Csodásnak néz ki, remek ötlet!
VálaszTörlésKöszönöm szépen!
TörlésNagyon finom ebéd lehetett :-)
VálaszTörlésFinom volt, szerettük!
Törlés