Sütiből többféle készült, egyik a még mindig kedvenc levendulás keksz, ami hetekig eláll, bár két hét múlva úgyis jön az utánpótlásért. A másik pedig a lereszelt héjú citromok felhasználása céljából született. Nem az a roppanós kekszféleség lett, inkább puha, de finoman citromos ízű, magát etető harapnivaló.
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 25 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 kisebb citrom kicsavart leve
Így készült:
A tojásokat a cukorral és vaníliás cukorral alaposan elkevertem, majd hozzáadtam a megolvasztott margarint is. Beleborítottam a lisztet és a citromok levét. Simára kavartam a masszát.
Hagytam pihenni, de csak azért, mert közben sült a többi süti is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe két teáskanál segítésével kis halmokat raktam, nem túl közel egymáshoz.
180 fokos sütőben világosra sütöttem őket, épp csak addig, míg a széle enyhén pirulni kezdett.
Miközben sült az első tepsivel, pakoltam a kis halmokat a következőbe.
Kissé lágy lett a massza, attól tartottam, szét fog folyni a tepsiben. De egyben maradtak, bár nem lettek olyan púposak, mint a kanalazós kekszek többnyire. A lényeg, hogy finomak!
A kétféle keksz mellett még hamis hájasra is szántam időt, meg pogácsa is készült, ebédre pedig a babgulyás -ezzel kezdtem a napot- mellé csőregét sütöttem. Szó szerint egész nap a konyhában voltam!
Igazi konyhatündér voltál! Tetszik a citromos kekszed , lehet hogy egy kis adaggal teszek majd egy próbát valamikor mert annyi kipróbálós van előjegyezve:-))
VálaszTörlésKöszönöm, Éva! :-) Az a bizonyos kipróbálandók listája nálam is végtelen hosszúságú! :D
Törlés