Hozzávalók:
- 4 dl tej
- 4 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 1 kg liszt
- 2 púpozott teáskanál só
- 25 dkg margarin
- 2 tojás
- 1-2 evőkanál tejföl
- töltelék: 25 dkg juhtúró, kapor, só
- tetejére: 1 tojás, szezámmag
Így készült:
A tejet megmelegítettem -kézmelegre-, elkevertem benne a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt. Hagytam felfutni.
Közben a lisztet, sót tálba tettem, elmorzsoltam a margarinnal. Hozzáadtam a tojásokat, élesztős tejet, s annyi tejföllel, hogy megfelelő keménységű tésztát kapjunk, összegyúrtam.
A megdagasztott tésztát letakarva egy órát kelni hagytam.
A túróhoz kevertem az apróra vágott kaprot. Ha nem elég sós, még teszek hozz, ízlés szerint.
Lisztezett deszkán 8 részre osztottam.
Mindegyik gombócot kerekre nyújtottam, majd 8-ba vágtam. 1-1 kiskanál tölteléket tettem a szélesebbik felére, felsodortam, kiflivé hajlítottam, tepsibe tettem.
Lekentem felvert tojással, szezámmaggal szórtam.
180 fokos sütőben szép pirosra sütöttem őket.
Milyen aktív vagy az elmúlt időben. :) Finomabbnál finomabb ételeket/sütiket hozol, csak az ember tudja követni.
VálaszTörlésNagyon csinoskák lettek a kiflik, és ezzel a töltelékkel kétség kívül finomak is.
Köszönöm szépen, Okki! Csak a régebben megírt bejegyzéseket teszem közzé esténként egy kattintással. Ha elfogynak, már nem leszek ennyire aktív! :-)
TörlésIlyen finom töltelékkel csak finomat lehet sütni :-) Kívül-belül egyaránt szépek lettek!
VálaszTörlésKöszönöm szépen, Katalin! :-)
Törlés