Tényleg finom, a lekvártól meg az almától nem olyan száraz, mint többnyire a mákos sütik.
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 10 dkg cukor
- 14 dkg zsír
- 1 tojás
- 1 citrom lereszelt héja
- 2 evőkanál joghurt
A töltelékhez:
- 4 evőkanál baracklekvár
- 25 dkg őrölt mák
- 20 dkg cukor
- 6 közepes alma
- 1 citrom leve
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1 ek gríz
Így készült:
A tésztához valókat összegyúrtam: előbb a lisztet, sütőport, citromhéjat, cukrot a zsírral, majd a tojással és joghurttal tésztává formáltam. Míg elkészült a töltelék, pihenni hagytam.
Az almát megmostam, héjastul lereszeltem. Elkevertem a mákkal, cukorral, citromlével, fahéjjal, grízzel.
A tésztát két egyforma részre osztottam. Egyiket tepsi méretűre nyújtottam (28×32 cm-es), kikent tepsibe tettem, lekentem a lekvárral. Rákanalaztam a tölteléket, elsimítottam, majd befedtem a másik kinyújtott lappal.
180 fokon addig sült, míg a teteje szépen megpirult.
Kihűlés után porcukorral szórtam, szeleteltem.
Nagyon finom! :)
VálaszTörlésKöszönöm! :-)
TörlésAz alma-mák jó párosítás, el is hiszem, hogy gyorsan fogyott 😊
VálaszTörlésÚgy tűnik, sikeres párosítás, máskor is be fogom vetni! :-)
Törlés