Hozzávalók:
- 55 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom leve és héja
- 2 közepes tojás
- 5 dkg csoki becsorgatni
Így készült:
A lisztet, cukrot, vaníliát összemorzsoltam a puha vajjal, majd hozzáadtam a citromhéjat és levet, tojásokat és összegyúrtam. Puhább, jól formázható, de egyben maradó tészta kell legyen.
A formával alakítottam virággá őket.
180 fokon egész világosra sütöttem a kekszeket.
Kihűlés után a gőz fölött felolvasztott csokival díszítettem.
Arra gondoltam, ha nem engedelmeskedik a forma, azaz folyton szétugrik használat közben, mint korábban tette, gömböket formálok a tésztából s úgy sütöm meg. De, bár egyszer-kétszer makrancoskodott, sikerült a tervem.
Ez a süti elméletileg sokáig eláll.
A fotózásnál Leányzóm segített- azért lettek ilyen szépek! 😉😊
Nagyon szépek, és gondolom, finomak is. Kikenetlen tepsibe szoktam belenyomni úgy, hogy a „pisztolycsövet” függőlegesen rányomom a tepsire, egyet vagy kettőt nyomok a „ravaszon”, és a csövet vízszintesen kicsit megcsavarva emelem fel. Így könnyen és gyorsan megy.
VálaszTörlésSzeretettel,
VToncsi
Kedves Toncsi, köszönöm szépen! A tanácsot is! :-) Régen én is úgy csináltam, de az utóbbi időben a tepsimosogatást sütőpapír használatával próbálom megspórolni- hát ha még előveszem ezt az eszközt, mosogatni is fogok.
TörlésÜdv. Gerdi