Hozzávalók:
- 20 dkg margarin
- 25 dkg cukor
- 3 nagy tojás
- 25 dkg ricotta
- 1 citrom leve és héja
- 40 dkg liszt
- 2 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 3 közepes alma
Így készült:
Az almát megpucoltam, apró kockákra vágtam.
A tojásokat elkevertem a cukorral, hozzáadtam a ricottát is, simára kevertem. Majd következett a liszt, sütőpor, citrom héja és leve, s simára kevertem. Több részletben belekevertem a tejet is, végül az almadarabokat.
Elosztottam két kikent püspökkenyérformába a masszát.
180 fokon tűpróbáig sütöttem.
De szépek lettek a kalácsaid! Finomak, lágyak lettek 😊
VálaszTörlésÉn talán még nem is vettem ricottát, egyszer ki kéne próbálnom....
Köszönöm, Katalin!
TörlésElső gondolatom, mikor megláttam a polcon a ricottát, a cannoli volt, de ilyesmire mostanság nincs elszántságom. Majd legközelebb talán.
Nagyon guszta! Mint minden, amit készítesz.
VálaszTörlésÓ, köszönöm szépen, nagyon kedves vagy!
TörlésSzép és finom kalácsot készítettél.
VálaszTörlésKöszönöm, Éva! :-)
Törlés
VálaszTörlésthis is very helpful for me,Are there other articles about the same topic? Keep it up Matthew
Én is szeretem az ilyen gyorsan keverem-kavarom sütiket. Ezek bizonyulnak a legfinomabbnak, és előnyük, hogy sok dolog sincs velük. :)
VálaszTörlésHát igen, pont ezért kerültek előtérbe ezek a sütik, mert nincs velük sok dolog! :-)
TörlésAz ilyen spontán receptek a legjobbak! :-)
VálaszTörlésTöbbnyire. De ez most tényleg finom lett! :-)
VálaszTörlés