Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 4 tojássárga
- kevés tej
A töltelékhez:
- 3-4 evőkanál sárgabaracklekvár
- 1 kg túró
- 20 dkg cukor
- 1 citrom lereszelt héja és leve
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 fehérje
- csipet só
A mázhoz:
- 14 dkg csoki
- 4 evőkanál olaj
Így készült:
A tésztához a lisztet, sütőport, kakaót, cukrot elmorzsoltam a margarinnal. Hozzáadtam a tojássárgákat és 3 evőkanál tejet, összegyúrtam. Ha nem állna össze a tészta, még kerülhet bele tej.
Míg a tészta pihent, elkészítettem a tölteléket: a túrót áttörtem, elkevertem a cukorral, pudingporral, citromhéjjal és lével, végül a csipet sóval felvert fehérjékkel.
A tésztát két részre osztottam, mindkettőt tepsi méretűre nyújtottam. Egyiket kikent tepsibe tettem, (28×32 cm-es), megkentem lekvárral, elsimítottam rajta a tölteléket, beborítottam a másik lappal.
180 fokon sütöttem.
Mikor kihűlt, bevontam a gőz fölött felolvasztott csokival.
A csoki dermedése után szeleteltem.
Gondolom nem túl sokáig gyönyörködtetek benne mert hamar elfogyott! Nagyon guszta és biztos finom volt.
VálaszTörlésKöszönöm szépen, Éva!
TörlésEzt nagyon jól megalkottad 😊 Jók ezek a hirtelen ötletből született receptek. Én is szoktam változtatni, hozzátenni valamit egy már meglévő recepthez 😊
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, fincsi is lehetett!
Köszönöm, Katalin! Nekem már nem is esne jól szigorúan betartani a receptet. :-)
TörlésNa igen, ez már profizmus a javából! ;-))
VálaszTörlésÓ, köszönöm, de hol vagyok én attól! :D
Törlés